Connect with us

technokrata

Gyors adatátvitelt biztosító CDMA2000 hálózatot adtak át Csehországban

Kütyük

Gyors adatátvitelt biztosító CDMA2000 hálózatot adtak át Csehországban

Az Eurotel Praha nemrégiben egy teljesen új, sokak számára meglepetésként szolgáló mobil adatátviteli hálózatot helyezett üzembe Csehországban.

Ez Európa első CDMA2000 EV-DO szabványú hálózata. A vállalat új szolgáltatása csak adatátvitelre használható, mobil beszélgetésekre nem, és érdekessége, hogy abban a 450 MHz-es frekvenciatartományban üzemel, melyet a jó öreg analóg mobiltelefonok használtak nem is olyan régen.

A 450 MHz-es frekvencia használata révén az Eurotel jelentős mértékben csökkenteni tudta a szolgáltatás üzembe helyezési költségeit, hiszen ily módon nem kellett új licenszdíjakat fizetnie. A vállalat EV-DO hálózatán biztosított internetes szolgáltatások havidíja egyébként 29 euró.

A CDMA2000 EV-DO valahol fél úton helyezkedik el a 2,5G-nek tekinthető CDMA 1xRTT és a harmadik generációs hang- és adatkommunikációt biztosító CDMA2000 EV-DV között. Az Eurotel csehországi CDMA2000 EV-DO hálózatában egyébként átlagosan 300-500 Kbps-os letöltési sebességet lehet elérni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák