Connect with us

technokrata

EU-parlamenti választások: néhány kampánycsendsértés az Interneten

Kütyük

EU-parlamenti választások: néhány kampánycsendsértés az Interneten

Jelentősebb problémákat nem, csak kisebb kampánycsendsértéseket regisztrált az Interneten az Európai Parlamenti választás idején a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének monitoring-csoportja – derül ki az MTE honlapján most közzétett tanulmányból.

A tanulmányból kiderül, hogy a Monitoring Bizottság a 2004. június 12-én 0 órától június 14-én este 7 óráig tartó kampánycsend ideje alatt minden korábbinál több, összesen 326 honlapot kísért figyelemmel és időről időre több oldalt is ellenőrzött szúrópróba-szerűen. A kampánycsendet összesen 19 honlap zavarta meg, ezeknek kisebb része követett el súlyosabb kampánycsendsértést. A tanulmány részletesen, az érintett weblapokról készített screen-shotokkal (képernyőképekkel) illusztrálva bemutatja a kampánycsendsértéseket, és ismereti az azok megszüntetsére tett, többnyire sikeres erőfeszítéseket is.

A legsúlyosabb kampánycsend-sértést a bizottság egyébként a Jobbik szervezet website-ján tapasztalta, az itt közzétett írások közül több is durván kampánycsendet sértő tartalmú volt. A többi honlapon általában a működő szavazógépek vagy kétértelmű cikkek jelentettek problémát.

Az MTE által kidolgozott választási monitoring-rendszer korábban már három alkalommal vizsgázott sikeresen: a 2002-es országgyűlési, illetve önkormányzati választások idején, és legutóbb pedig 2003. márciusában, az ország EU-csatlakozásával kapcsolatos népszavazás során.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle