Connect with us

Az Internet a mindennapok részévé vált

Kütyük

Az Internet a mindennapok részévé vált

Egy felmérés szerint az Egyesült Államok lakosságának jelentős része még mindig inkább offline szereti intézni az ügyeit, ugyanakkor a Világháló elérhetetlenségét kellemetlen események éreznék mindennapi életük során.

Egy tavaly novemberben és decemberben, 2013 felnőtt (akik közül 1358 rendszeres internetező volt) részvételével lezajlott kutatás szerint az USA lakosainak nagy része gyakorlatilag hétköznapi eszközként használja a Világhálót. Ennek ellenére a Pew Internet & American Life Project jelentése szerint az internetezők jobban szeretnek híreket olvasni, játszani, számlát fizetni, jegyet vásárolni vagy éppen zenét hallgatni úgy, hogy eközben nincsenek az Internethez kötve. A tizennyolc cselekvés közül csupán egy esetben nyilatkoztak úgy a résztvevők, hogy azzal inkább online próbálkoznak, ez pedig nem más, mint a térképek böngészése, útirányok keresése – a megkérdezettek 87 százaléka inkább az Internetet használja erre, mint a régi, papíralapú térképeket.

Azon amerikaiak 88 százaléka, akik rendszeres időközönként interneteznek, úgy nyilatkozott, hogy a Világháló kulcsszerepet játszik életükben a napi rutin során, nagyban segíti őket a barátokkal való kapcsolattartásban, és rengeteg információhoz férhetnek hozzá Internet-kapcsolatuk révén. A megkérdezettek közel kétharmada, azaz hatvannégy százalékuk mondta azt, hogy amennyiben az Internet elérhetetlenné válna, akkor az a napi feladatok végrehajtása során gondot okozna. A válaszolók majdnem egyharmada, harminc százalékuk nyilatkozott úgy, hogy a Világháló számukra már alapvető fontosságú tényezővé vált, s sokkal inkább hagyatkoznak az ott fellelhető információkra, mint az offline forrásokra.

Egy korábbi felmérés szerint a közel 130 millió amerikai internetező főként hírek olvasására és online bankolásra használja az Internetet. Közülük 66 millió minden nap felcsatlakozik a Világhálóra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom