Connect with us

technokrata

Az Internet a mindennapok részévé vált

Kütyük

Az Internet a mindennapok részévé vált

Egy felmérés szerint az Egyesült Államok lakosságának jelentős része még mindig inkább offline szereti intézni az ügyeit, ugyanakkor a Világháló elérhetetlenségét kellemetlen események éreznék mindennapi életük során.

Egy tavaly novemberben és decemberben, 2013 felnőtt (akik közül 1358 rendszeres internetező volt) részvételével lezajlott kutatás szerint az USA lakosainak nagy része gyakorlatilag hétköznapi eszközként használja a Világhálót. Ennek ellenére a Pew Internet & American Life Project jelentése szerint az internetezők jobban szeretnek híreket olvasni, játszani, számlát fizetni, jegyet vásárolni vagy éppen zenét hallgatni úgy, hogy eközben nincsenek az Internethez kötve. A tizennyolc cselekvés közül csupán egy esetben nyilatkoztak úgy a résztvevők, hogy azzal inkább online próbálkoznak, ez pedig nem más, mint a térképek böngészése, útirányok keresése – a megkérdezettek 87 százaléka inkább az Internetet használja erre, mint a régi, papíralapú térképeket.

Azon amerikaiak 88 százaléka, akik rendszeres időközönként interneteznek, úgy nyilatkozott, hogy a Világháló kulcsszerepet játszik életükben a napi rutin során, nagyban segíti őket a barátokkal való kapcsolattartásban, és rengeteg információhoz férhetnek hozzá Internet-kapcsolatuk révén. A megkérdezettek közel kétharmada, azaz hatvannégy százalékuk mondta azt, hogy amennyiben az Internet elérhetetlenné válna, akkor az a napi feladatok végrehajtása során gondot okozna. A válaszolók majdnem egyharmada, harminc százalékuk nyilatkozott úgy, hogy a Világháló számukra már alapvető fontosságú tényezővé vált, s sokkal inkább hagyatkoznak az ott fellelhető információkra, mint az offline forrásokra.

Egy korábbi felmérés szerint a közel 130 millió amerikai internetező főként hírek olvasására és online bankolásra használja az Internetet. Közülük 66 millió minden nap felcsatlakozik a Világhálóra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin