Connect with us

Vezetékmentes Internet bemutató Ferihegyen, ajándékokkal

Kütyük

Vezetékmentes Internet bemutató Ferihegyen, ajándékokkal

A T-Mobile Magyarország, az Intel Magyarország, az Albacomp és a Cisco Systems közös wireless bemutatót rendez az Athéni Olimpia ideje alatt 2004. augusztus 13. és 29. között a Ferihegyi Repülőtér 2B terminálján. A rendezvény célja, hogy a WLAN szolgáltatást és az igénybevételéhez szükséges noteszgépeket megismertessék a nagyközönséggel, valamint, hogy a vezeték nélküli internetezés élményét minél többen kipróbálhassák.

A Budapest Airport Ferihegy 2B termináljának Indulási oldalán naponta 10-18 óráig várják az érdeklődő internetezni vágyókat. A 16m2-es hotspot standon elhelyezett 4, valamint a terminál területén, hostessek által körbehordozott további 4 mobil noteszgép segítségével lehet kipróbálni a „kötetlen” számítógép-használatot. Minden gép Albacomp Activa Mobil Intel Centrino Mobil Technológiával ellátott hordozható számítógép, melyeken, a repülőtéren tartózkodók különböző online alkalmazások segítségével győződhetnek meg a vezeték nélküli Internet-elérés gyorsaságáról, egyszerűségéről, illetve a notebookok teljesítményéről. Az Internet-hozzáférést a T-Mobile, a hálózati eszközöket pedig a Cisco biztosítja. Azok, akik válaszolnak az online kérdőív kérdéseire, a helyszínen ajándékot kapnak, majd sorsoláson vesznek részt, ahol akár a fődíjat, egy Intel Centrino Mobil Technológiával ellátott Albacomp Activa Mobil Light noteszgépet is nyerhetnek.

A mobil kommunikáció alapjaiban változtatta meg a számítástechnikai és távközlési piacot. A szolgáltatások és az eszközök egyre népszerűbbek nemcsak az egyéni felhasználók, hanem a kis- és nagyvállalatok körében is. Európai cégek, amelyek már bevezették a wireless szolgáltatásokat és a hordozható notebookok használatát, jelentős hatékonyság növekedésről számolnak be. Azok a munkatársaik, akik hosszabb időt utaznak naponta a munkahelyükre, vagy a munkájukból kifolyólag sok időt töltenek utazással, a mobil szolgáltatásoknak és a hordozható noteszgépeknek köszönhetően hatékonyan ki tudják használni ezt az időt is. Előrejelzések szerint az így nyert idő 2004. végére akár napi 30 perc is lehet.

Számítások szerint 2004-ben a hordozható számítógépek eladási aránya az egész PC piaci eladások mintegy 30%-át fogja kitenni. Az év végére a vezeték nélküli hotspot-használók száma várhatóan eléri a 30 milliót, a vezeték nélküli elérési pontok, a hotspotok száma megháromszorozódik és a világ bármely pontján, repülőtereken, konferenciaközpontokban, szállodákban, köztereken, repülőgépek fedélzetén, de olyan rendkívüli helyeken is, mint az angol első osztályú futball-klubokban, Franciaországban a Párizs környéki gyorsvasutakon, sőt még a szicíliai Etna vulkán völgyében is elérhető lesz a Világháló.

A mobil kommunikáció feltételei tehát adottak és egyre inkább terjednek, fejlődnek már Magyarországon is. A hordozható számítógépek használata a forradalom középét éli. A jövő egyértelműen a mobil számítógépeké.

A rendezvénnyel a szervezők azt kívánják demonstrálni, hogy elkötelezettek a vezeték nélküli technológia széles körben való elterjesztése mellett, illetve arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a vezeték nélküli mobil számítógép-használat nagy fokú mobilitást, kényelmet biztosít bárhol, bármikor, biztonságosan.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom