Connect with us

technokrata

Openwave SG321i: az első európai i-mode mobiltelefon

Kütyük

Openwave SG321i: az első európai i-mode mobiltelefon

Az Openwave Systems a Sagemmel társulva kívánja legyártani az Openwave SG321i típusjelzésű mobiltelefont, mely az első európai gyártmányú, i-mode kompatibilis készülék lesz a piacon.


A GSM rendszerű újdonságot Franciaországban a Bouygues Telecom fogja forgalmazni, és tudni kell róla, hogy a japán NTT DoCoMo által kifejlesztett i-mode technológián kívül helyet kap benne többek közt egy teljes értékű webböngésző alkalmazás, valamint egy elektronikus levelezési kliens szoftver is. Utóbbiakat az Openwave Systems fejlesztette ki.

Az NTT DoCoMo féle i-mode szolgáltatás eleinte csak Japánban volt elérhető, később azonban Ázsia egyéb országait, majd pedig Európát is meghódította magának az i-mode. A vállalat vezetői korábban azt nyilatkozták, hogy mindent meg kívánnak tenni annak érdekében, hogy az i-mode egy világszerte ismert és elismert technológia legyen, ennek érdekében pedig arra ösztönzik a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégeket, hogy dobjanak piacra i-mode kompatibilis készülékeket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák