Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Talks megkönnyíti a vakok számára a mobiltelefon használatot

Kütyük

A Talks megkönnyíti a vakok számára a mobiltelefon használatot

A vakok és gyengénlátók számára mindig is nehézséget jelentett a mobiltelefonok használata, most azonban végre megjelent egy új szoftver, mely e tekintetben komoly segítséget nyújthat a rászorulóknak.

A Talks nevezetű szoftvert kifejezetten a vakok igényeinek megfelelően fejlesztették ki, az alkalmazás Nokia Communicator 9210, 9210i és 9290 típusjelzésű készülékeken futtatható. A hangfelismerésre is képes Talks a kijelzőn megjelenő információkat emberi hangon kimondja, ezenkívül pedig akár arra is lehetőség van, hogy a kommunikátorhoz speciális Braille kiegészítő kijelzőt csatlakoztassunk.

A Nokia kommunikátorokra telepített különleges szoftver segítségével a vakok rövid szöveges üzeneteket és elektronikus leveleket olvastathatnak fel, illetve diktálhatnak le, valamint akár faxokat is küldhetnek. A Talks révén a telefonon tárolt adatok menedzselése, valamint a naptár bejegyzések kezelése is minden eddiginél könnyebb a vakok és gyengénlátók számára.

A Talks a SpeechWorks által kifejlesztett, széles körben használatos ETI Eloquence TTS(Text To Speech) technológiára építkezik, használatához pedig semmilyen hardveres módosítás elvégzésére nincs szükség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés