Connect with us

Hirdetés

technokrata

640×480 pixeles mobiltelefon LCD a Samsungtól

Kütyük

640×480 pixeles mobiltelefon LCD a Samsungtól

Amorf szilícium technológiák segítségével a Samsung kifejlesztette a világ legkisebb méretű, VGA felbontású kijelzőjét, mely 300 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik.

Az újgenerációs amorf szilícium (a-Si) TFT (Thin Film Transistor) folyadékkristályos kijelző 2,6 colos képátlójú, felbontása pedig nem kevesebb mint 640×480 pixel. Mint ismeretes e tekintetben az eddigiekben a Sharp tartotta a csúcsot, mely vállalat kiváló minőségű high-end kategóriás LCD-i QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontással büszkélkedhetnek.

A Samsung idén egyszer már elkápráztatta a szakmát, amikor elkészített egy 207 ppi-s (pixel per inch) képpont sűrűségű kijelző panelt, most pedig egyszerűen sokkolta az ipart azzal, hogy 300 ppi-s LCD-t jelentett be. Az elsősorban mobiltelefonokba és okostelefonokba szánt kijelző újdonság kontrasztaránya egyébként 200:1, ami még erős napsütés mellett is kiválóan olvasható, éles képet biztosít.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Samsung áruba kívánja-e bocsátani az új LCD licenszjogait, vagy pedig csak maga fogja gyártani azt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés