Connect with us

technokrata

640×480 pixeles mobiltelefon LCD a Samsungtól

Kütyük

640×480 pixeles mobiltelefon LCD a Samsungtól

Amorf szilícium technológiák segítségével a Samsung kifejlesztette a világ legkisebb méretű, VGA felbontású kijelzőjét, mely 300 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezik.

Az újgenerációs amorf szilícium (a-Si) TFT (Thin Film Transistor) folyadékkristályos kijelző 2,6 colos képátlójú, felbontása pedig nem kevesebb mint 640×480 pixel. Mint ismeretes e tekintetben az eddigiekben a Sharp tartotta a csúcsot, mely vállalat kiváló minőségű high-end kategóriás LCD-i QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontással büszkélkedhetnek.

A Samsung idén egyszer már elkápráztatta a szakmát, amikor elkészített egy 207 ppi-s (pixel per inch) képpont sűrűségű kijelző panelt, most pedig egyszerűen sokkolta az ipart azzal, hogy 300 ppi-s LCD-t jelentett be. Az elsősorban mobiltelefonokba és okostelefonokba szánt kijelző újdonság kontrasztaránya egyébként 200:1, ami még erős napsütés mellett is kiválóan olvasható, éles képet biztosít.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Samsung áruba kívánja-e bocsátani az új LCD licenszjogait, vagy pedig csak maga fogja gyártani azt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom