Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens Mobile M65 Klímatúra a Sziget Fesztiválon

Kütyük

Siemens Mobile M65 Klímatúra a Sziget Fesztiválon

Különleges és rendhagyó kalandozásra hívja a vállalkozó szelleműeket június elején a Siemens Mobile.

A tíz európai ország 22 városában megforduló M65 Klímatúra augusztus 4. és 10. között a budapesti Sziget Fesztiválon is bemutatkozik. A rendezvény során négy, extrém időjárási körülményeket modellező helyiséget állítanak fel. A kamrákat bebarangoló versenyzőknek a Szahara, a Sarkvidék és az Amazonas éghajlatával kell megküzdeniük. Ebben ügyességükön és kitartásuk kívül egyetlen segítségük a Siemens legújabb, por-, csepp- és ütésálló, különleges időjárási viszonyokra tervezett M65 telefonja. A győztes jutalma egy perui túlélőtúra.


Júniustól novemberig tíz európai ország 22 városában mutatkozik be a Siemens mobile M65 Klímatúra. A vállalkozó szellemű játékosokat a Sziget Fesztiválon a Siemens mobile Pop Színpad mellett felállított különleges kamrák várják. A kalandtúra során bárki kipróbálhatja képességeit a kamrákban, amelyek -15 és +40 fok között modellezik a Földön előforduló legszélsőségesebb időjárási viszonyokat. A versenyzők az extrém körülmények között is helytálló M65 telefonnal valamint egy overallal, egy sapkával és egy védőszemüveggel felszerelve vághatnak neki a túrának. A játékosoknak a kamrákban tapasztaltakat kell egy M65 telefonnal lefotózniuk, majd pedig a kijáratnál lévő nyomtatón kinyomtatniuk.

A feladatok megoldása során kreativitásuk, ügyességük és a telefon ismerete jelentik majd a siker kulcsát. A por-, csepp- és ütésálló, beépített VGA videokamerával és videolejátszóval felszerelt M65 telefon ideális társ a legextrémebb körülmények között is. A verseny fődíja a Siemens mobile Felfedező Túra Peruban, ahol a győztesek mountain bike-, rafting- és terepjárótúra közben a valóságban is átélhetik a legszélsőségesebb időjárási körülményeket. Addig azonban itt vannak az M65 Klímatúra egyes kamrái.

A Sarkvidéket modellező helyiségben a hidegen és metsző szélen kell átküzdenünk magunkat, s be kell másznunk egy különlegesen kiképzett igluba. Itt az M65 telefont használva le kell fényképezni az iglu falán látható kódot, majd el kell érni a bejáratot és a kódot betáplálva kinyitni az ajtót.

A sarkvidéki helyiség után utunk folyamatosan rengő vulkanikus tájon vezet keresztül. Ebben a kamrában egy M65 telefonnal és Bike-O-Meterrel felszerelt, görgőkre állított montain bike-ot találunk, amely rázkódó lapokra van szerelve. Feladatunk, hogy megtegyünk egy bizonyos távolságot a remegő és rázkódó vulkanikus felszínen. Ha sikeresen teljesítettük a feladatot, a kamra ajtaja kinyílik, és egy újabb helyiségbe léphetünk.

A Szaharát modellező szobában a vad homokviharon áthaladva kell megtalálnunk és kinyitnunk a következő kamrába vezető rejtett faajtót. Az ajtó kinyitásához be kell indítani egy kötélre szerelt szerkezetet, amelyhez csigasoron keresztül egy favödör csatlakozik. A vödrön egy lyuk található, amelyet be kell tömni az M65 telefonnal. Amikor a vödör megtelik a szükséges mennyiségű homokkal, leereszkedik a földre, és kinyit egy fedőt, amely mögött egy kapcsoló válik láthatóvá. A kapcsoló fedelével nyithatjuk ki a faajtót.

Trópusi vihar és nedves időjárás teszi igazi kihívássá az Amazonas vidékét modellező utolsó helyiséget. Egy mocsáron kell átkelnünk, majd egy kötél segítségével átlendülnünk egy folyó medre felett. Ezután át kell mennünk egy kis vízesés alatt, és megtalálni az ott elrejtett M65 telefont. A telefon kijelzőjén egy hosszabb kód látható, amelyet be kell ütni egy a bejárati kapu melletti billentyűzetbe, és ezzel lehet kinyitni az utolsó ajtót.

A sikeresen teljesített feladatok után feljegyzik a versenyzők által teljesített időt, s a legjobbak ajándékot nyernek. A nap győztese M65 telefont és Bike-O-Metert, a legjobb időeredményt elért játékosok pedig perui túlélőtúrát nyernek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés