Connect with us

Internetezzünk a Szigeten – vezeték nélkül!

Kütyük

Internetezzünk a Szigeten – vezeték nélkül!

Az Internet sátorban és annak 100 méteres körzetében ingyenes WiFi zóna kerül kialakításra, amelyhez bárki korlátlan ideig csatlakozhat.

Az idei Internet-sátor egy új, a világon egyre népszerűbb internetezési formát ismertet meg a látogatókkal. A sátorban installált asztali gépek mellett ezúttal mobil eszközökkel is rá lehet kapcsolódni a Világhálóra, s nem csak a sátorban, hanem annak 100 méteres körzetében is. Mindezt az a WiFi-rendszer teszi lehetővé, amelyet a Sziget Fesztivál teljes ideje alatt az LCP Systems üzemeltet.

A WiFi-zónában azokkal a mobil eszközökkel lehet internetezni, amelyek rendelkeznek WLAN modullal és böngészővel. Egyre több laptop, kéziszámítógép (PDA) és mobiltelefon alkalmas erre – a Szigeten főleg az egyre nagyobb számú PDA-tulajdonosokra számítanak a rendezők. „Különösen jó alkalom ez a PDA-sok, vagy más mobileszközt használók számára.˝ – mondta Hegedűs Viktor, az LCP Systems Kft. ügyvezetője – „Kipróbálhatják eszközeiket és felmérhetik, hogy milyen kiegészítések szükségesek a meglévő gépeikhez, hogy azok teljes értékű Internet-állomásként működjenek, s mindeközben konzultálhatnak szakembereinkkel és egymással.”

A WiFi-szolgáltatás az Internet-sátor kapacitására épül. Az Internet-sátorban a Datanet Kft. biztosít 100 asztali gépnek és a WiFi központi egységnek összesen 4×2 Mbit sávszélességet. A WiFi központi egysége egy Symbol gyártmányú Switch, amelynek kihelyezett antennái 2,4 GHz frekvencián sugároznak. Ehhez kapcsolódhatnak a WiFi zónán belül a mobil internetezők.

A mobil internetezés egyre népszerűbb, s ez a népszerűség nem csak az utazó üzletembereknek köszönhető, hanem azoknak is, akik az asztali gépeiktől távol sem kívánnak lemondani az elektronikus levelezésről vagy a böngészésről. A mobil internetezés igénye kihat az eszközökre is: a PDA-k és a mobiltelefonok fejlesztői már kínálnak olyan eszközöket, amelyekkel teljes értékűen lehet internetezni, és amelyeken a népszerűbb irodai alkalmazások – szövegszerkesztők, táblázatkezelők – is jól futnak. A WiFi-szolgáltatást üzemeltető LCP Systems a kizárólagos importőre a Mitac Mio Digiwalker, az Anextek és XPlore kéziszámítógépeknek, amelyek közül egyes típusok rendelkeznek WLAN modullal. Ugyancsak az LCP Systems importál olyan smartphone-okat, amelyek a PDA-k és a telefonok képességeit egyesíti, s amelyek közül egyes típusok szintén alkalmasak a WiFi-szolgáltatás igénybevételére.

A WiFi-zóna minden bizonnyal nem csak az internetező magánszemélyek érdeklődését kelti fel, hanem azokét a szolgáltatókét is, amelyek hasonló zónák kialakításával a saját alapszolgáltatásukat egészítik ki, teszik még értékesebbé. Ezek lehetnek szórakozóhelyek, szállodák üzemeltetői, vagy fesztiválok, konferenciák szervezői. A WiFi-zóna központi egysége a Szigeten egy Symbol WS2000 típusú Wireless Switch. A Symbol a vállalati mobil megoldások világviszonylatban is vezető szállítója, termékei az adatok és információk valós idejű rögzítését, továbbítását és kezelését biztosítják az üzleti élet szereplői számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom