Connect with us

technokrata

A szülők nyugodtak lehetnek, ha csemetéik GPS-es gyermekmobilt hordanak maguknál

Kütyük

A szülők nyugodtak lehetnek, ha csemetéik GPS-es gyermekmobilt hordanak maguknál

A dél-koreai szülők mostantól akár már a távolból is figyelemmel kísérhetik csemetéik lényegében minden egyes lépését, melyben GPS technológia és egy speciális új gyerek mobiltelefon lesz a segítségükre.

A távol-keleti ország egyik legnagyobb mobil operátora, az SK Telecom a héten dobta piacra azt a kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett különleges mobiltelefont, mely többek közt egy globális helymeghatározó modult is magában rejt.

A mindössze 100.000 wonos, vagyis mintegy 19 ezer forintos áron kapható telefonon összesen négy gomb kapott helyet, melyekre a szülők és nagyszülők telefonszámát érdemes beprogramozni, így a gyerekek bármikor bárhol egyetlen gombnyomásra kapcsolatba léphetnek velük. A telefon GPS modulja révén a szülők akár otthonról is figyelemmel kísérhetik távol lévő gyermekeik mozgását. A fejlesztők egyébként azon élelmes gyermekekkel is számoltak, akik kikapcsolt készülékkel szeretnének meglógni, ugyanis a GPS modul még a telefon kikapcsolt állapotában is üzemel. No persze az ellen nincs orvosság, ha a telefont egyszerűen valahol leteszi és akarva-akaratlanul ott felejti az ember gyermeke.

A spéci mobillal egyébként sem SMS-ezni, sem WAP-ozni nem lehet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle