Connect with us

Szimulátoros teszt bizonyítja a vezetés közbeni headset használat előnyeit

Kütyük

Szimulátoros teszt bizonyítja a vezetés közbeni headset használat előnyeit

Egy a napokban nyilvánosságra hozott friss tanulmány rávilágít arra, hogy a gépjárművezetés közben kihangosítót, vagy headsetet használó telefonálók sokkal jobban tudnak a közlekedésre figyelni, mint azok, akik kezükben tartják mobiltelefonjukat.

A jelentés készítői egy speciális autós szimulátort használva megállapították, hogy a tesztalanyok 71 százaléka sokkal pontosabban kormányoz headset használat mellett, 92 százalékuk pedig jobban képes figyelni a sebességhatárokra, illetve stabilabb átlagsebességet produkál. A legérdekesebb, hogy a tesztalanyok mindegyikének jobb lett a reakció ideje, amikor headsetet használt, vagyis adott helyzetben például sokkal gyorsabban lépett a fékpedálra.

A tanulmányt egyébként a Design Science nevezetű kutatócég készítette az elsősorban Bluetooth kompatibilis headsetek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Plantronics vállalat megbízásából. A készítők felhívják a figyelmet arra, hogy a headsetek és kihangosítók olyannyira növelik a közlekedés biztonságát, hogy a világ összes országában kötelezni kéne az autósokat a használatukra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom