Connect with us

Már a kórházakban is lehet mobilozni

Kütyük

Már a kórházakban is lehet mobilozni

Nagy-Britanniában mostantól a korábbiaknál engedékenyebb szabályozások vannak érvényben a kórházakban történő mobiltelefon használattal kapcsolatban.

A brit Egészségügyi Minisztérium döntése szerint mostantól minden kórházban megjelölnek majd olyan zónákat, ahol minden további nélkül lehet mobilozni. Ennek értelmében a kórházakban mostantól a betegek, a látogatók és az egészségügyi dolgozók egyaránt használhatják mobil készülékeiket.

A viszonylag kis elektromágneses teret teremtő vezeték nélküli hagyományos telefonok és a Bluetooth eszközök előreláthatólag korlátozás nélkül használhatók majd a brit egészségügyi intézményekben, azonban a mobiltelefonok adott esetben interferálhatnak egyes orvosi berendezésekkel, így azok használatát továbbra is szabályozni kell.

Hasonló engedékenységnek lehetünk egyébként tanúi a repülőgépek kapcsán is, ugyanis mostanság egyre több légitársaság engedélyezi, hogy az utasok a még, illetve már földön tartózkodó repülőkön használják mobiltelefonjaikat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom