Connect with us

Bekeményítenek az ISP-k: megszakítható Internet-hozzáférések illegális letöltéseknél

Kütyük

Bekeményítenek az ISP-k: megszakítható Internet-hozzáférések illegális letöltéseknél

A francia Internet-szolgáltatók szövetsége a jogvédők számára igen kellemes álláspontra helyezkedett: úgy döntöttek, hogy lehetővé teszik a kemény fellépést a jogvédett állományokat illegálisan másolókkal szemben.

Franciaország legnagyobb Internet-szolgáltatói (Free, Noos, Club-Internet, Wanadoo és Tiscali France) úgy döntött, hogy a saját kezükbe veszi a szerzői jogok által védett állományokkal szembeni visszaélés kezelését. Az illegálisan letöltött MP3-ak mennyiségét megelégelve egységbe tömörültek, s aláírtak egy nyilatkozatot, miszerint a jövőben akár még bonthatják is annak az internetezőnek a hozzáférését, aki éppen jogsértő cselekedetet végez, s erről értesíthetik a helyi jogvédőket is.

Ez már csak azért is meglepő lépés a sült békacomb kedvelőitől, mert eddig az volt a ˝bevett gyakorlat˝ az Internet-szolgáltatóknál, hogy elzárkóztak minden ilyen irányú felelősségtől, arra hivatkozva, hogy ehhez nincsen joguk. Valójában azonban az áll(hat) a háttérben, hogy a szélessávú Internet-előfizetések egyik legnagyobb csábítóereje a nagyméretű állományok (többnyire illegális) letöltésének lehetősége, így egyértelmű, hogy az ISP-k nem akarták maguk alatt vágni a fát. A francia szolgáltatók azonban úgy vélik, hogy a lépéssel elejét vehetik egy még keményebb, törvényszintű szabályozásnak, ami akár még pénzügyileg is kártérítésre kötelezné az ISP-ket ügyfeleik jogsértő cselekedetei után.

Mindazonáltal nem eszik olyan forrón a kását: a nyilatkozat aláírása után úgy nyilatkoztak a nagy cégeket képviselők, hogy csak akkor hajlandók az egyes accountok működését felfüggeszteni, ha arra bírósági úton kérik fel őket. A Reuters szerint mindez egy, a hanglemezkiadó ipar év végére tervezett nagy jogi offenzívájának az előkészítése.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom