Connect with us

Különleges zajcsökkentő rendszer mobiltelefonokhoz

Kütyük

Különleges zajcsökkentő rendszer mobiltelefonokhoz

Tudósok egy olyan új, speciális duál mikrofonos rendszert fejlesztenek, mely a mobiltelefont használók számára mind a mai napig komoly problémát okozó zaj csökkentésében rendkívül komoly szerepet játszhat.

Parham Aarabi és Guangji Shi egy vadonatúj algoritmus, néhány különleges szűrő és egy két mikrofonból álló hangvételi rendszer segítségével minden korábbinál alacsonyabb zajt ért el mobiltelefonálás közben.

Egy mikroprocesszor folyamatosan méri, hogy a különböző hangjelek milyen időkéséssel érkeznek meg az egyik, illetve a másik mikrofonhoz, ami komoly segítséget nyújt abban, hogy megállapítható legyen, hogy az adott hang hasznos-e, vagy pedig haszontalan, azaz nem kívánatos zajnak nevezhető. Az ily módon szétválasztott hangok közül a rendszer a zajokat valós időben kiküszöböli.

Két mikrofonból álló rendszerünk működése leginkább az emberi fülhöz hasonlatos – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Aarabi, majd hozzátette, hogy a technológia körülbelül két év múlva lesz elég érett a kereskedelmi forgalomban történő debütálásra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom