Connect with us

technokrata

Árzuhanás várható a mobiltelefonokba szánt LED-ek piacán

Kütyük

Árzuhanás várható a mobiltelefonokba szánt LED-ek piacán

A piaci túlkínálat következtében az idei esztendő második felében várhatóan jelentős mértékben csökkenni fog a mobiltelefonokban használatos LED-ek ára.

A billentyűzetekhez használt LED-ek esetében 20 százalékos, a folyadékkristályos kijelzőkhöz használt LED-ek kapcsán pedig több mint 30 százalékos árzuhanásra lehet számítani – szól a tajvani székhelyű Epistar előrejelzése.

A mobiltelefonok billentyűzetének háttérvilágításához használatos kék fényű LED-ek jelen pillanatban 1-1,20 dollárba kerülnek, rövid időn belül viszont várhatóan 0,80-0,96 dollárra fog mérséklődni az áruk. Ezzel párhuzamosan az ugyancsak kék fényt kibocsátó, LCD modulok megvilágításához használt LED-ek ára a jelenlegi 3,80-4 dollárról 2,66-2,80 dollárra fog csökkenni. Végül, de nem utolsó sorban az ugyancsak kijelző háttérvilágításhoz használt fehér fényű SMD LED-ek ára az elkövetkezendő hónapokban 3-10 dollárról 2,10-7 dollárra fog csökkenni.

Szakértők szerint egyébként ez még csak a kezdet, vagyis 2005-ben várhatóan további jelentős árzuhanásokra lehet számítani a mobiltelefonokba szánt LED modulok piacán.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom