Connect with us

technokrata

Blackberry push e-mail szolgáltatások a Motorola MPx okostelefonokon

Kütyük

Blackberry push e-mail szolgáltatások a Motorola MPx okostelefonokon

A Motorola és a Research In Motion (RIM) munkatársai bejelentették, hogy a Motorola megvásárolta a RIM-féle Blackberry Connect szoftvert, mely hamarosan fel fog kerülni a Motorola MPx és MPx200 típusjelzésű okostelefonokra.

Az új szoftver révén a két készülékkel csatlakozni lehet majd többek közt a Blackberry Enterprise Server és Blackberry Web Client szolgáltatásokhoz.

A Blackberry Connect szoftver szerves részét képezi a RIM platformnak. Vállalati részről a Microsoft Exchange és Lotus Domino szerverekbe ágyazódik bele, végfelhasználói oldalon pedig push alapú elektronikus levelezési szolgáltatásokat biztosít a Blackberry kompatibilis készülékeken. A push e-maileket a felhasználók lényegében ugyanúgy kapják meg, mint a hagyományos SMS-eket, vagyis nem nekik kell leszedni azokat, hanem maguktól érkeznek.

A Research In Motion az elmúlt hónapokban mindent megtett annak érdekében, hogy a Blackberry technológiát a lehető legtöbb platformon meghonosítsa. A vállalat tavaly decemberben adta el a technológia licenszét a Palm operációs rendszert fejlesztő PalmSource-nak, ezt követően pedig idén januárban a Samsung is csatlakozott az úgynevezett Blackberry Connect programhoz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom