Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beazonosíthatók az illegálisan file-okat cserélők

Kütyük

Beazonosíthatók az illegálisan file-okat cserélők

Az USA egyik szövetségi bírósága lehetővé tette az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségének, hogy felfedjék az eddig névtelenül beperelt jogsértő internetezőket.

Ismeretes, hogy egy korábbi bírósági döntés értelmében az RIAA az Internet-szolgáltatóktól nem kérhette ki az adatokat az illegálisan file-okat cserélőkről. Még korábban ugyanis a szervezet több száz ember nevét, lakcímét és egyéb adatait szerezte meg az ISP-ktől, ám ezt az eljárást nagy felháborodás követte – így jutottak (jogi) patthelyzetre a jogvédők. Ettől függetlenül persze nem álltak le a peres eljárásokkal: hónapokig névtelenül (az amerikaiak ezen egyéneket hívják John Doe-nak) kezdeményeztek jogi keresetet beazonosított IP-címekről internetezők ellen.

Nemrég azonban Denny Chin szövetségi bíró úgy határozott, hogy a Connecticut, New Jersey és New York államokban szélessávú Internet-hozzáférést nyújtó Cablevision cégnek kötelessége kiadni a szerzői jogokat sértő ügyfeleinek adatait. A manhattani bíró arra hivatkozott, hogy az Egyesült Államok első alkotmánykiegészítése nem nyújtja az anonimitás védelmét a jogsértő amerikaiak számára. Az RIAA természetesen üdvözölte a döntést, amely precedensértékűvé válhat, s elvezethet oda, hogy egyszerre több ezer amerikai internetező kerül bíróság elé.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés