Connect with us

Újabb Linuxos telefon a Motorolától: itt az A780

Kütyük

Újabb Linuxos telefon a Motorolától: itt az A780

A Motorola bemutatta második, Linux operációs rendszerrel felvértezett okostelefonját, a többek közt Java és EDGE kompatibilis A780-as készüléket.


A Motorola A760 közvetlen utódjának tekinthető újdonság széthajtható kialakítással rendelkezik, de ezt korántsem hagyományos értelemben kell venni: a telefon előlapján van egy kis lyuk, amin alaphelyzetben a nagy méretű kijelzőnek csak egy kis részét lehet látni, a külső billentyűzetet is tartalmazó előlap felhajtását követően azonban már az egész LCD a szemünk elé tárul. A TFT (Thin Film Transistor) technológiára épülő kijelző 240×320 pixeles felbontással büszkélkedhet.

A Motorola A780-ban 48 MB méretű belső memória kapott helyet, valamint egy olyan digitális fényképezőgép, melynek képérzékelője 1,3 megapixeles felbontással rendelkezik. A kihangosítható telefon természetesen Bluetooth kompatibilis, valamint említésre méltó, hogy a már teljesen hétköznapi GPRS mellett a jóval nagyobb adatátviteli sebességet biztosító EDGE technológiát is támogatja.

A négysávos működésű GSM modult rejtő Motorola A780 fontosabb szolgáltatásai közé tartozik az MP3 lejátszás, a PDF és Microsoft Office állományok megjelenítése, a teljes értékű HTML böngésző, a POP3, IMAP4 és SMTP támogatású e-mail kliens, valamint a szinkronizáció. A készülék előreláthatólag a negyedik negyedévben kerül majd forgalomba, ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom