Connect with us

technokrata

Tapéta, mely meggátolja a mobiltelefonok működését

Kütyük

Tapéta, mely meggátolja a mobiltelefonok működését

Egy brit vállalat, a QinetiQ olyan új high-tech tapétát fejlesztett ki, mely egyfajta elektromágneses pajzsként képes leblokkolni a mobiltelefonok és kéziszámítógépek sugárzását, vagyis lehetetlenné teszi azok működését.


A vállalat az úgynevezett QinetiQ Metal Printing gyártási technológia révén jelentős mértékben csökkenteni tudja a jó minőségű sugárzásblokkoló megoldások előállítási költségeit. Az FSS (Frequency Selective Screens) technológiájú tapéta segítségével akár nagy méretű termek és csarnokok sugárzásvédelme is megoldható. A QinetiQ különleges tapétája speciális elrendezésben tárol különböző, előzőleg elektrokémiai fürdőben tárolt fémeket, és többek közt ennek köszönheti kiváló hatásfokát.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy az FSS tapétákat vélhetően elsősorban olyan intézményekben, kórházakban, iskolákban és repülőtereken alkalmazzák majd előszeretettel, ahol a nem kívánt mobiltelefonos és egyéb sugárzások adott esetben komoly gondokat is okozhatnak, ezenkívül segítségükkel akár a színházakban is garantálható, hogy az előadások közben egyetlen mobiltelefon se szólaljon meg.

A speciális tapéták ezenkívül arra is alkalmasak, hogy meggátolják, hogy a helyi vezeték nélküli hálózatok jelei ne hagyják el a nekik helyet adó termeket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle