Connect with us

technokrata

Motorola CN620: W-LAN és PTT támogatású mobil újdonság

Kütyük

Motorola CN620: W-LAN és PTT támogatású mobil újdonság

A Motorola hivatalosan is bejelentette első olyan mobiltelefonját, mely nem csak GSM, hanem W-LAN támogatással is rendelkezik.


Ennek megfelelően a Motorola CN620 típusjelzésű készülék segítségével nem csak hagyományos hanghívások bonyolíthatók le, hanem akár internetes, vagyis VoIP (Voice over IP) beszélgetések is. A négysávos működésű (GSM 850/900/1800/1900) újdonság GPRS Class 10 kompatibilis, a W-LAN szabványok közül pedig a 802.11a, 802.11b és 802.11g jelzésűeket támogatja.

Az elektronikus levelezési kliens manapság már nem számít különlegességnek, viszont a kiváló képminőségű, OLED alapokon nyugvó kijelző annál inkább, csak úgy, mint a PTT (Push-to-Talk) technológia. Mint ismeretes, utóbbi technológia révén a modern mobiltelefonok lényegében ugyanúgy használhatók, mint a jó öreg CB rádiók, a hang pedig GPRS-en keresztül adatként továbbítódik.

A Motorola CN620 az Egyesült Államokban a közeljövőben 400-500 dolláros áron lesz kapható, azt viszont egyelőre még nem lehet tudni, hogy Európában mikor és milyen áron debütál majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle