Connect with us

technokrata

A Nokia legújabb fejlesztései és futurisztikus tervei

Kütyük

A Nokia legújabb fejlesztései és futurisztikus tervei

A Nokia több vadonatúj technológiát kíván meghonosítani a mobiltelefon szegmensben.

A piacvezető finn gyártó előrehaladott fejlesztéseket folytat például többek közt a mobil készülékekben használatos üzemanyagcellák kapcsán. Ezek a hidrogén alapú energiaforrások kis méretű üzemanyag tartályokkal rendelkeznek, melyek metanollal feltöltve több mint 10 órás beszélgetési időt biztosítanak. A Nokián kívül egyébként a Motorola, a Fujitsu és a Toshiba is folytat hasonló fejlesztéseket.

A Nokia ugyancsak nagy jövőt szán az RFID mikrochipekkel ellátott újfajta mobiltelefonoknak. Mint ismeretes, az RFID chipek olyan, különböző termékekbe integrálható miniatűr eszközök, melyek rádiófrekvenciás jeleket sugároznak ki magukból, így könnyen azonosíthatók az arra alkalmas készülékekkel.

A Nokia ezenkívül rengeteg időt és pénzt fordít új kijelző technológiák fejlesztésére. A nem éppen csúcsminőségű LCD-i miatt mostanság oly sokat kritizált vállalat olyan újfajta kijelzőkkel kíván megjelenni a piacon, melyek minden korábbinál jobb képminőséget biztosítanak és akár el is hajlíthatók. Egyes források szerint a finnek távolabbi tervei közt szerepel egy infravörös látványvilág megteremtésére képes mobiltelefon, valamint egy olyan készülék, mely automatikusan rögzíti a tulajdonosa környezetében elhangzó mondatokat, vagy éppen az ott megszólaló zenéket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle