Connect with us

technokrata

eMagyarország táborsorozat határon innen és túl

Kütyük

eMagyarország táborsorozat határon innen és túl

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szakértői által kidolgozott eMagyarország Program egyik legfőbb célja az információs társadalomban rejlő lehetőségek megismertetése a diákokkal, azaz a jövő letéteményeseivel és ezáltal a fiatalok fejlődésének kedvező irányba terelése, az önálló gondolatalkotás támogatása egy újfajta, európai, modern értelemben vett ifjúsági „hálózat” segítségével.

Az eMagyarország Ifjúsági Program célja az informatikára leginkább fogékony korban lévő fiatalok felkészítése a XXI. század egyik nagy kihívására, az információs technológiák mentén szerveződő társadalom új típusú problémáira. A program szerves részét képezi a csúcstechnikát felvonultató eMagyarország táborsorozat, amely az idei évben határon túli helyszínekkel is bővült a Vajdaságban, Székelyföldön és a Felvidéken.
A 3500 fiatal önálló véleményalkotásra késztető, közéleti szereplők részvételével zajló, pergő ritmusú foglalkozásokon vesz részt, szórakoztatásukról pedig neves művészek gondoskodnak.

Az eMagyarország táborsorozat eredményeit ismertető sajtótájékoztatón Vágó István médiaszemélyiség tábori tapasztalatait így összegezte: „a nyilvánosság a demokrácia egyik alapköve. Így a nyilvános beszédre, a megfelelő minőségű közbeszédre, a toleranciára, az együttműködésre való nevelést nem lehet elég korán kezdeni.”

Az erdélyi tábor helyi szervezője, az RMDSZ-szel együttműködő Magyar Ifjúsági Értekezletet képviselő dr. Borboly István elmondta: „Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Markó Bélával, az RMDSZ elnökével közösen nyitja meg 2004. július 27-én a marosfői tábort. Hozzátette, hogy az erdélyi eMagyarország tábor hatványozottan hiánypótlónak számít, nem csupán az informatika, de a fiatalokat érdeklő, értelmes elfoglaltság megteremtése tekintetében is.”

Az augusztusi táborokra a szervezők továbbra is várják a jelentkezőket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle