Connect with us

A Nokia orvosolni kívánja a Bluetooth biztonsági problémákat

Kütyük

A Nokia orvosolni kívánja a Bluetooth biztonsági problémákat

A Nokia megerősítette, hogy hamarosan több Bluetooth kompatibilis mobiltelefonjához is ki fog adni biztonsági javításokat.

Ezek szerint a piacvezető finn vállalat a Nokia 6310, Nokia 6310i, Nokia 8910, Nokia 8910i típusjelzésű mobil készülékekhez, illetve a Nokia 610 és Nokia 810 típusjelű autós telefonok esetében ki fogja javítani a vezeték nélküli Bluetooth technológia kapcsán a közelmúltban felfedezett biztonsági réseket. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az említett Nokia készülékek és más gyártók egyes modelljei is olyan biztonsági hibával rendelkeznek, mely a rosszindulatú felhasználók, a hackerek számára lehetővé teszi, hogy a közelükben tartózkodó mobilokra titokban betörjenek, hozzáférjenek az azokon tárolt adatokhoz, illetve adott esetben töröljék is azokat.

A Nokia egyik munkatársa az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben az érintett mobilok Bluetooth szolgáltatása be van kapcsolva, a rosszindulatú felhasználók képesek a telefonkönyv és a naptár alkalmazás adatainak lemásolására és módosítására, még pedig úgy, hogy ezen illegális tevékenységekről a készülék tulajdonosa mit sem sejt. A Nokia képviselője hozzátette, hogy adatlopásra, illetve adatmódosításra csak akkor nyílik lehetőség, ha a készülék ˝látható˝ módban van, vagy amikor aktívan más Bluetooth eszközöket keres a közelében.

A sokak által várva várt biztonsági javítás egyelőre még nem elérhető, azonban a Nokia ígéretet tett arra, hogy még a nyár folyamán el fogja készíteni a szoftvert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom