Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia orvosolni kívánja a Bluetooth biztonsági problémákat

Kütyük

A Nokia orvosolni kívánja a Bluetooth biztonsági problémákat

A Nokia megerősítette, hogy hamarosan több Bluetooth kompatibilis mobiltelefonjához is ki fog adni biztonsági javításokat.

Ezek szerint a piacvezető finn vállalat a Nokia 6310, Nokia 6310i, Nokia 8910, Nokia 8910i típusjelzésű mobil készülékekhez, illetve a Nokia 610 és Nokia 810 típusjelű autós telefonok esetében ki fogja javítani a vezeték nélküli Bluetooth technológia kapcsán a közelmúltban felfedezett biztonsági réseket. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az említett Nokia készülékek és más gyártók egyes modelljei is olyan biztonsági hibával rendelkeznek, mely a rosszindulatú felhasználók, a hackerek számára lehetővé teszi, hogy a közelükben tartózkodó mobilokra titokban betörjenek, hozzáférjenek az azokon tárolt adatokhoz, illetve adott esetben töröljék is azokat.

A Nokia egyik munkatársa az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben az érintett mobilok Bluetooth szolgáltatása be van kapcsolva, a rosszindulatú felhasználók képesek a telefonkönyv és a naptár alkalmazás adatainak lemásolására és módosítására, még pedig úgy, hogy ezen illegális tevékenységekről a készülék tulajdonosa mit sem sejt. A Nokia képviselője hozzátette, hogy adatlopásra, illetve adatmódosításra csak akkor nyílik lehetőség, ha a készülék ˝látható˝ módban van, vagy amikor aktívan más Bluetooth eszközöket keres a közelében.

A sokak által várva várt biztonsági javítás egyelőre még nem elérhető, azonban a Nokia ígéretet tett arra, hogy még a nyár folyamán el fogja készíteni a szoftvert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés