Connect with us

technokrata

A mobilok nem, csak a bázisállomások károsítják az egészséget

Kütyük

A mobilok nem, csak a bázisállomások károsítják az egészséget

A mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás nem károsítja az emberi szervezetet – derül ki egy az Aacheni Műszaki Főiskola elektromágneses kutatási központja által a napokban kiadott tanulmányból.

A kutatást vezető Dr. Jiri Silny az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a mobiltelefonok által keltett elektromágneses tér a készülékeket használók körében nem okoz sem rákot, sem pedig magas vérnyomást, vagyis teljességgel alaptalanok az ezzel kapcsolatos félelmek.

Silny azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a mobiltelefon bázisállomások közelében nem szabad huzamosabb ideig tartózkodni, azok ugyanis olyan jelentős sugárzást bocsátanak ki magukból, hogy képesek lehetnek az emberi egészség károsítására.

Az elmúlt időkben számos különböző tanulmány és jelentés látott napvilágot ezzel a témakörrel kapcsolatban. Míg az egyik tanulmány szerint a mobil használat teljesen veszélytelen, addig a másik azt bizonygatja, hogy a sok mobilozás agyrákot okozhat. A most publikált anyag készítői egyébként azt állítják, hogy több mint tízéves kutatómunka áll a hátuk mögött, ami mindenképp garanciát jelent a jelentés kvalitására.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle