Connect with us

technokrata

Nokia TETRA rendszerek a francia autópályákon

Kütyük

Nokia TETRA rendszerek a francia autópályákon

A kelet-közép franciaországi autópályákat üzemeltető Société des Autoroutes Paris-Rhin-Rhône szerződést írt alá arról, hogy jelenlegi analóg rendszereit Nokia TETRA rendszerre cseréli.

A digitális Nokia TETRA rendszer teljes körű és biztonságos professzionális mobilrádió (PMR) lefedettséget biztosít az SAPRR által kezelt és üzemeltetett sztrádákon, ideértve a Párizst Lyonnal összekötő fontos útszakaszt is.

A megállapodás szerint a Nokia az autópályán működő hálózat igényeihez igazított Nokia TETRA Neat architektúrát is magába foglaló, teljes TETRA rendszert szállít. A szállítás és a telepítés már elkezdődött.

˝A több mint 2200 km hosszan elnyúló autópályáinkon évente 135 milliót meghaladó számú jármű közlekedik. Ezért olyan biztonságos rendszerre van szükségünk, amelynek révén kiterjedt területen megbízható, kiváló minőségű PMR szolgáltatást biztosíthatunk” mondta Valéry Chalimon, az SAPRR Autópálya-forgalmi és karbantartási igazgatója.

˝A rendszernek emellett zökkenőmentesen kell integrálnia azokat az alkalmazásokat, amelyek kifejezetten az autópályán felmerülő feladatok ellátásához szükségesek. A Nokia TETRA rendszer tökéletesen megfelel igényeinknek˝ – tette hozzá Chalimon.

˝Különleges körülmények között, például egy nagy baleset esetén vagy szélsőségesen rossz időjárási viszonyok esetén elengedhetetlen, hogy az SAPRR munkatársainak megbízható rádiókommunikációs rendszer álljon rendelkezésére” mondta Benoît Loth, a Nokia Networks üzletágának ügyfélkapcsolati igazgatója. ˝Számukra kulcsfontosságú a rádiókommunikáció megbízhatósága, a Nokia TETRA rendszert pedig pont ilyen kihívásokra tervezték˝.

A Société des Autoroutes Paris-Rhin-Rhône a TETRA hálózat tervezésére, üzemeltetésére és karbantartására létrehozta az ALTECH-RPN (Limonest, Franciaország) leányvállalatot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle