Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megállapodás a file-cserélő vállalat és a kiadók között

Kütyük

Megállapodás a file-cserélő vállalat és a kiadók között

Az RIAA tegnap bejelentette, hogy sikeresen megállapodtak az izraeli iMesh, file-cserélő szolgáltatást nyújtó vállalattal.

Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége még tavaly szeptemberben perelte be az iMesh-t annak az eljárássorozatnak a keretei között, melynek során hat peer to peer szoftvereket fejlesztő és karbantartó vállalattal szemben kezdeményeztek jogi lépéseket. Az RIAA azzal vádolta az izraelieket, hogy szoftverükkel nagyban hozzájárulnak a jogvédett anyagok illegális terjesztéséhez.

A napokban létrejött megállapodás értelmében az iMesh elfogadta, hogy egy olyan üzleti modellt alkalmaz, melynek révén tarthatja magát az egyesült államokbeli szerzői jogi törvényekhez. Ezt az RIAA mindenképp sikerként könyvelheti el, főleg azután, hogy tavaly tavasszal az amerikai bíróság kimondta: a jogsértő felhasználásért az adott termék fejlesztői nem, csak a felhasználói tehetők felelőssé. Különösen annak tényében érthető a jogvédők öröme, hogy a Download.com felmérése szerint az izraeli fejlesztésű szoftver az ötödik legnépszerűbb az internetezők körében: a CNET hálózatához tartozó webhely adatai szerint már több mint 76 milliónyian töltötték le, szerte a világon.

Arról egyelőre nem tudni közelebbit, hogy az iMesh miként értelmezi az új üzleti modell bevezetését. A vállalat egyik szóvivője szerint mindez nem jelenti a tevékenységi kör megváltozását, s azt sem, hogy a szolgáltatás megszűnne vagy bezárna. Jelenleg egyébként az iMesh ahhoz a Fasttrack hálózathoz csatlakozik, melyet többek között a Kazaa is használ hasonló célokra – a szóvivő elmondása értelmében azonban még a nyáron változás állhat be egy új technológiai platform bevezetésével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés