Connect with us

technokrata

Világszerte már 108 mobil operátor üzemeltet EDGE szolgáltatást

Kütyük

Világszerte már 108 mobil operátor üzemeltet EDGE szolgáltatást

A nagy sebességű mobiltelefonos adatátvitelt biztosító EDGE technológia egyre nagyobb népszerűségét jelzi, hogy jelenleg a világ több mint 63 országában több mint 100 mobil operátor rendelkezik kereskedelmi, illetve kísérleti EDGE megoldásokkal.

Ez az egész pontosan 108 szolgáltató több száz millió ügyféllel rendelkezik, vagyis az EDGE immár széles rétegek számára elérhető.

Chris Pearson, a 3G Americas elnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az elmúlt másfél esztendőben 28 operátor indított be kereskedelmi EDGE szolgáltatást, így például már nem csak az Egyesült Államokban, hanem a Bermudákon, Puerto Ricóban, a Kajmán Szigeteken, Bahreinben és kis hazánkban is használható már az új technológia.

A 2,5G-nek is nevezett GPRS technológia közvetlen utódjának tekinthető EDGE, vagyis 2,75G a legtöbb szolgáltató számára sokkal szimpatikusabb, mint a sokak által várva várt UMTS (3G), ugyanis bevezetéséhez fel lehet használni a már meglévő hálózati infrastruktúrát, sebessége pedig megközelíti a 3G-ét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom