Connect with us

technokrata

Sony Ericsson Z500i: EDGE képes széthajtható készülék

Kütyük

Sony Ericsson Z500i: EDGE képes széthajtható készülék

A Z500i vonzó külsejű kagylóhéjas készülék, amely a Sony Ericsson klasszikus stílusjegyeit hordozza magán, kiváló kommunikációs szolgáltatásokat kínál, és emellett rendkívül egyszerűen kezelhető.


A beépített VGA-kamera mind álló-, mind mozgókép rögzítésére alkalmas. A QuickShare technológiával pedig egy-két kattintással elkészíthetők és másoknak elküldhetők a fényképek, hangfelvételek és videók.

A Z500i az EDGE technológia legújabb hálózati fejlesztéseit tartalmazó ún. ˝Class 10˝ kategóriájú EDGE-eszköz. Az új megoldásokkal könnyebb és gyorsabb az e-mailezés, az online játék és az adatelérés; a letöltési sebesség határa 240 Kbit/s, a feltöltésé 120 Kbit/s. Az EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution) olyan harmadik generációs mobiltechnológia, amely a szélessávú átvitelt megközelítő sebességet biztosít a mobileszközöknél.

Ez az egyik első Sony Ericsson telefon, amely a ˝Push to Talk over Cellular˝ (PoC) funkcióval adó-vevőként is használható. Ahol szükség van erre a szolgáltatásra, komoly költségek takaríthatók meg, hiszen nem kell kétféle berendezést beszerezni és üzemeltetni. Ami a képek készítését és továbbküldését illeti, a telefon VGA-kamerája mind álló-, mind mozgóképeket képes rögzíteni, amelyek a QuickShare technológiával – akárcsak a hangfelvételek – pár kattintással bárhova továbbíthatók. A 65.536 színnel dolgozó képernyő bármilyen típusú kép megjelenítéséhez ideális, az EDGE adatátvitellel pedig mind a letöltés, mind a webböngészés jelentősen felgyorsul. Ha a telefont összecsukjuk, 4.096 színt megjelenítő színes képernyője képkeresőként szolgál, megjeleníti a hívó fél nevét és fényképét, vagy lehetővé teszi, hogy a felhasználó szöveges üzeneteket olvasson anélkül, hogy ki kelljen nyitni a telefont. A Z500i-ről az adatok bármely PC-vel könnyedén szinkronizálhatók, így a felhasználók útközben is megtekinthetik a határidőnaplót és a névjegyzéket.

A Z500i 2004 negyedik negyedévétől lesz kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák