Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson P910i: az okos telefon

Kütyük

Sony Ericsson P910i: az okos telefon

A számos adatbeviteli lehetőség, a nagyobb memória és a minden igényt kielégítő e mail szolgáltatások a profi üzletember nélkülözhetetlen munkaeszközévé teszik az új P910i-t.

A Sony Ericsson P910i smartphone ideális módon egyesíti a telefon, a személyi adatkezelő (PDA), az e-mail kliens és a webböngésző funkcióit az irodán kívül dolgozók számára. A P910i minden eddiginél több szövegbeviteli lehetőséget kínál sokrétű funkcióinak kényelmes használatához, köztük teljes billentyűzetet, kézírásfelismerést és T9-es szövegbevitelt. Ez a ma kapható egyik legintelligensebb mobilkommunikációs eszköz, amellyel – a háromsávos GSM/GPRS hálózatelérésnek köszönhetően – a világon bárhol szabadon mozoghatunk.

A beviteli lehetőségek széles választéka gyorssá és egyszerűvé teszi az e-mailek kezelését és a webböngészést. A lehajtható flip belső részén lévő, nagyujjal kezelhető új billentyűzet például különösen hasznos hosszabb e-mailek írásakor; az öt irányban mozgatható Jog Dial ideális a telefonfunkciók közötti navigáláskor és a weben való böngészéskor; míg a nagy színes képernyőre érintőceruzával történő kézírás lehetősége és a szoftveres billentyűzet jól jön rövid SMS-üzenetek írásakor, jegyzeteléskor vagy személyek, találkozók adatainak bevitelekor.


A készülék számos elektronikus levelezési és üzenetkezelési szolgáltatást kínál, és egyszerűségüknek köszönhetően a felhasználó könnyen ki tudja használni a P910i összes lehetőségét. A P910i a védett vállalati számítógépes hálózatokba is könnyen integrálható, de az egyéni felhasználók is könnyedén hozzáférhetnek magánlevelezésükhöz. A Sony Ericsson több e-mail szolgáltatóval együttműködve a P910i-t tökéletes levelezőmegoldássá fejlesztette, mivel a készülék a Smartner alkalmazásán kívül támogatja az IBM, az Extended Systems, Visto, a RIM BlackBerry, a Seven és az IntelliSync termékeit is.

Az új funkciók, mint a webböngészés, az e-mailezés, a PDA és a kikapcsolódást szolgáló különböző lehetőségek, a korábbinál sokkal több terhet rónak a telefon memóriájára. A Sony Ericsson ezért 16 MB-ról 64 MB-ra bővítette a belső memóriát, és ezen kívül egy 32 MB-os Memory Stick Duo memóriakártyát is mellékel a termékhez. A P910i-hez akár egy gigabájtos Memory Stick Duo Pro is csatlakoztatható, ami csaknem vég nélküli lehetőségeket teremt a képek, videók, zenék és üzleti adatok tárolásához.

A P910i a Symbian 7.0 operációs rendszeren – a világ legelterjedtebb smartphone platformján – és az ugyancsak a Symbian rendszerre épülő, sikeres UIQ felhasználói felületen alapul. Ezáltal a P910i kínálja a jelenlegi smartphone-ok közül az alkalmazások legszélesebb választékát.

Néhány új ingyenes vagy ingyenesen kipróbálható szoftver: az Avantgo offline böngésző, a Media Viewer hírolvasó (amellyel például közvetlenül elérhetők a Financial Times hírei) és a Promyzer (amellyel valós időben követhetők a tőzsdei árfolyamok, sőt, ügyleteket is lehet kötni). Az HP Runestone alkalmazása segítségével az üzenetek, képek, naptárbejegyzések és névjegyek közvetlenül a HP vezeték nélküli Bluetooth-nyomtatóira küldhetők. A készülékhez mellékelt CD-n megtalálható a Wayfinder nevű navigációs szoftver, amely egy Bluetooth GPS-vevővel összekötve részletes útbaigazítással szolgál a gépkocsi-vezetőknek. A P910i az Opera böngészőt tartalmazza, mely a kijelző szélességéhez igazodva átméretezi a megjelenített weboldalakat.

Az okos telefonokhoz való alkalmazások fejlesztése a mobiltelefonos fejlesztések leggyorsabban bővülő területe, és a P900-hoz készítik a legtöbb új alkalmazást. Jelenleg több mint hatszáz olyan alkalmazás kapható már, amelyek kompatibilisek a P800, P900 és P910i típusú telefonokkal; tehát ez egy bevált platform, amely nagyszámú alkalmazásfejlesztőt vonz. A felhasználók a készülékről elérhető szoftverboltban alkalmazásokat vásárolhatnak és tölthetnek le.

˝Okostelefonjaink a PDA és a telefon funkcióit egyesítik anélkül, hogy ez a minőség, a szolgáltatások vagy a könnyű használhatóság rovására menne. Ehhez jön még az alkalmazások és beviteli módszerek széles választéka; így végül olyan eszközt kapunk, amely még a legigényesebb mobilfelhasználó elvárásainak is megfelel˝ – mondta Jan Wäreby, a Sony Ericsson vezérigazgató-helyettese és értékesítési igazgatója.

A P910i szinte határtalan lehetőségeket kínál. Alkalmas digitális videók és állóképek készítésére, és a kikapcsolódást szolgáló számos egyéb funkcióval rendelkezik. A naptár és a névjegyek infravörös, Bluetooth vagy USB-kapcsolaton keresztül szinkronizálhatók a PC-n tárolt adatokkal, sőt, a SyncML segítségével még a mobilhálózaton keresztüli távoli szinkronizáció is megoldott. A színes képernyő 262 ezer színt képes megjeleníteni, ami több mint elég a képek megjelenítéséhez és szerkesztéséhez.

A P910i az év harmadik negyedévében lesz kapható világszerte.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés