Connect with us

technokrata

Új 3G mobil chip: digitális TV, hi-fi hang, 6 megapixeles kamera…

Kütyük

Új 3G mobil chip: digitális TV, hi-fi hang, 6 megapixeles kamera…

Az NTT DoCoMo a Texas Instruments-szel karöltve egy olyan új költséghatékony, W-CDMA, GSM és GPRS kompatibilis mobiltelefon chipsetet kíván kifejleszteni, mely mind a japán, mind az amerikai, mind pedig az egyéb 3G piacokon komoly sikereket érhet el.

Az integrált UMTS digitális alapsávú és alkalmazás processzort az amerikai székhelyű chipgyártó vállalat OMAP 2 architektúrájára, illetve a legnagyobb japán mobil operátor W-CDMA technológiájára fogják felépíteni. A két cég között az üggyel kapcsolatban létrejött együttműködési szerződés kitér többek közt az energiafogyasztás, a rádiófrekvenciás megoldások, illetve a protokoll szoftverek kapcsán felmerülő tesztelési folyamatokra is.

Az újgenerációs chipről tudni lehet, hogy a jelenlegi legfejlettebb 0,09 mikronos gyártási eljárások segítségével fog készülni, ami egyrészt nagy teljesítményt, másrészt pedig alacsony fogyasztást és hőtermelést eredményez. Ez az új UMTS megoldás lesz egyébként az első olyan integrált chip, mely az OMAP 2 alkalmazás processzort egy digitális alapsávú eszközzel társítja.

A chipsetre épülő új mobiltelefonok minden eddiginél szélesebb szolgáltatási körrel fognak rendelkezni: lehet majd rajtuk digitális televíziós adásokat, vagy éppen DVD minőségű filmeket nézni, hi-fi minőségű térhatású zenéket hallgatni, sőt ezekben a készülékekben már 6 megapixeles felbontású kamera modulok kapnak majd helyet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle