Connect with us

Színes kijelző, kamera, MMS – a mobilok legfontosabb specifikációi

Kütyük

Színes kijelző, kamera, MMS – a mobilok legfontosabb specifikációi

Egy a közelmúltban készített felmérés rávilágít arra, hogy a mobilosok számára egy telefon kapcsán a színes kijelző, a beépített digitális fényképezőgép, illetve a multimédiás üzenetküldési szolgáltatások bírnak a legnagyobb fontossággal.

A 2004 Asia Telecom Indexből kiderül, hogy a megkérdezettek több mint 77 százaléka szerint a színes kijelző az egyik legfontosabb kritérium új telefon vásárlásakor, az integrált kamerát, illetve az MMS támogatást pedig 71 százalék, illetve 67 százalék tartja kiemelt fontosságúnak. A szakértőket némileg meglepte, hogy a negyedik helyen (61 százalék) a hangfelvevő, vagyis diktafon funkció áll.

Jelenleg Japánban használják a világ legmodernebb mobiltelefonjait. A szigetország használatban lévő készülékeinek több 86 százaléka színes kijelzős, 65 százaléka rendelkezik beépített fényképezőgéppel és 31 százalékuk a fotózáson kívül akár videózni is képes. E tekintetben egyébként Dél-Korea sem áll rosszul, ugyanis az országban 63 százalékos a színes LCD-s telefonok részesedése, a készülékek 36 százalékában van fényképezőgép és 21 százalékuk tud videoanyagokat rögzíteni.

A régióban egyébként Hongkongban és Kínában használják a legtöbb Bluetooth eszközt és errefelé örvendenek a legnagyobb népszerűségnek a hangparancs funkciók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom