Connect with us

technokrata

Négy 3G mobil licenszet adnak ki Romániában

Kütyük

Négy 3G mobil licenszet adnak ki Romániában

Románia Hírközlési és Információs Technológiai Minisztériuma nemzetközi tendert hirdet, melyen négy harmadik generációs (3G) mobiltelefonos licenszet lehet elnyerni.

Dan Nica miniszter az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a versenypályázat győzteseit 120 napon belül fogják megnevezni.

˝A harmadik generációs rendszer specifikációit tartalmazó könyv 20 ezer dollárba kerül és megvásárolható a minisztériumban. Minden győztesnek 35 millió dolláros díjat kell majd fizetnie az általa használni kívánt frekvenciasávért˝ – nyilatkozta a miniszter. Nica hozzátette, hogy az összeget hat részletben kell befizetni. Az első, mintegy 10,5 millió dolláros részletet a győztes pályázók nevének kihirdetését követő 120 napon belül kell átutalni, a fennmaradó összeget pedig 4,9 millió dolláros részletekben 2006-tól kezdődően kell majd törleszteni.

A miniszter elmondta, hogy a harmadik generációs licenszekre pályázó nemzetközi vállalatoknak legalább 300 millió eurós forgalommal kell rendelkezniük, de nem feltétlenül kell telekommunikációs cégeknek lenniük. Előzetes becslések szerint egyébként első körben mintegy 100 millió eurót kell befektetni ahhoz, hogy egy alapszintű 3G hálózat kiépülhessen az országban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák