Connect with us

technokrata

Láthatáron az első Symbian szoftveres Sharp mobiltelefonok

Kütyük

Láthatáron az első Symbian szoftveres Sharp mobiltelefonok

Az elsősorban kiváló minőségű mobiltelefon kijelzőiről ismert Sharp cég munkatársai egy a napokban tartott sajtótájékoztató keretein belül bejelentették, hogy a cég termékskáláján hamarosan fel fognak tűnni az első, Symbian operációs rendszerrel ellátott mobil készülékek.

A bejelentés kapcsán szó esett arról, hogy a Sharp választása elsősorban azért esett a Symbianra, mert ez egy olyan szoftver, melyet már kezdetektől fogva mobiltelefonos felhasználásra terveznek. További fontos érv, hogy a nemzetközi piacokon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Symbian OS, a Sharpról pedig tudni lehet, hogy a jövőben jelentős mértékben növelni akarja külföldi piaci részesedését. A vállalat szerint a közeljövőben a Sharp telefonoknak már több mint 50 százaléka Japánon kívül talál majd gazdára.

Amennyiben minden jól megy, az első Symbian operációs rendszerű Sharp mobiltelefon már 2005-ben fel fog bukkanni a japán piacon. A Sharp természetesen a jövőben sem hagy fel a jelenleg széles körben használt ulTRON szoftver alkalmazásával, azonban azt tervezi, hogy a Symbian hosszú távon ki fogja szorítani az ulTRON-t.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák