Connect with us

technokrata

Dél-Koreában az előfizetők túlnyomó többsége már használja a 3G szolgáltatásokat

Kütyük

Dél-Koreában az előfizetők túlnyomó többsége már használja a 3G szolgáltatásokat

Meglepő adat látott napvilágot Dél-Korea mobiltelefonos piacával kapcsolatban: ezek szerint a mintegy 34 millió előfizető közül immár több mint 30 millió használ harmadik generációs (3G) szolgáltatásokat, vagyis többek közt villámsebesen internetezik mobiljával, illetve nagy felbontású videókat néz készüléke segítségével.

A legfrissebb adatok szerint idén júniusban, vagyis alig három esztendővel az első dél-koreai 3G szolgáltatás indulását követően már körülbelül 30,5 millióan használtak cdma1x és cdma2000 1x EVDO szabványú 3G mobilokat.

Az ország legnagyobb mobiltelefonos operátora, az SK Telecom jelenleg mintegy 16,2 millió cdma1x előfizetővel rendelkezik, az őt követő KT Freetel és LG Telecom pedig rendre 9,9 millió, illetve 4,3 millió 3G előfizetőt tudhat magáénak. Ugyancsak az SK Telecom vezeti a cdma2000 1x EVDO piacot, a maga 5,4 millió előfizetőjével, a második helyen álló KT Freetel pedig jelenleg 2,3 millió előfizető bizalmát élvezi.

Érdekesség, hogy a GSM alapú W-CDMA 3G rendszereket mindössze 1.300-an használják a távol-keleti országban. Azzal kapcsolatban egyébként megoszlanak a vélemények, hogy a cdma1x-et lehet-e 3G-nek nevezni, a szakértők többsége mindenesetre ezt a szabványt ˝lopakodó˝, vagy ˝álcázott˝ 3G-nek titulálja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom