Connect with us

technokrata

Wi-Fi és VoIP támogatású 3G mobil az NTT DoCoMo-tól

Kütyük

Wi-Fi és VoIP támogatású 3G mobil az NTT DoCoMo-tól

Az NTT DoCoMo bejelentette legújabb high-end kategóriás mobiltelefonját, a harmadik generációs, Wi-Fi kompatibilis N900iL típusjelzésű készüléket.


A 102 milliméter hosszú, 48 milliméter széles, 27 milliméter vastag és 120 gramm tömegű újdonság érdekessége a Wi-Fi-n keresztüli VoIP (Voice over IP) szolgáltatás.

Természetesen a készülék STN technológiájú külső kijelzője is színes, a TFT (Thin Film Transistor) alapú belső kijelző pedig 320×240 pixeles felbontással rendelkezik és több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. Nem meglepő, hogy a beépített digitális fényképezőgép 1 megapixeles felbontású, és nem csak állóképeket, hanem videoklipeket is tud rögzíteni. A fényképeket és egyéb adatokat egyrészt a belső memóriában, másrészt pedig a bővítőhelybe helyezett miniSD (Secure Digital) memóriakártyákon lehet eltárolni.

A Passage Duple rendszernek köszönhetően az N900iL teljesen automatikusan képes váltani a 3G FOMA és a 802.11b Wi-Fi hálózatokon operáló VoIP üzemmódok között. A felhasználók egyébként megadhatják, hogy amennyiben mindkét vezeték nélküli technológia elérhető a közelükben, a készülék melyiket favorizálja. Mondanom sem kell, hogy a telefon fejlett webböngészője mindkét üzemmódban használható. Az N900iL várhatóan valamikor ősszel jelenik majd meg a kereskedések polcain.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák