Connect with us

EU-információk mobilon a T-Mobile-tól

Kütyük

EU-információk mobilon a T-Mobile-tól

Az Európai Unió tagországaival, az Unió intézményrendszerével kapcsolatos információk és az aktuális hírek egyaránt elérhetők a T-Mobile WAP-portálján, a t-zoneson.

A Miniszterelnöki Hivatal és a T-Mobile együttműködésével a gazdasági élet szereplői számára is előnyöket kínáló információkhoz több millió hazai mobiltelefon tulajdonos egyszerűen és gyorsan hozzáférhet, helytől és időtől függetlenül.

A magyarországi internet használattal összemérhető a mobiltelefonos információszerzés, azaz a WAP használata. A T-Mobile bármely hazai mobilos számára elérhető t-zones portáljának főoldalát naponta 130-140 ezer alkalommal töltik le és a közel 4 millió T-Mobile-os jelentős része rendelkezik WAP-képes mobiltelefonnal. Ennek megfelelően a közérdekű információk sokak számára leggyorsabban a mobil tartalomszolgáltatás segítségével érhetők el. A felismerés eredményeként a t-zones portál többek között egyes minisztériumok tevékenységéhez kapcsolódó hasznos információkkal szolgál.

A legújabb, a Miniszterelnöki Hivatal segítségével és az EUvonal közreműködésével elkészült és frissülő Európai Uniós rovatban például az Unióval kapcsolatos naprakész hírek olvashatók, míg a kérdések-válaszok rovatban a csatlakozás lehetséges hatásaira vonatkozó főbb kérdéskörökben tájékozódhat a látogató. Az új WAP-szolgáltatás tartalmát a Miniszterelnöki Hivatal által kezdeményezett lakossági uniós tájékoztatási eszközrendszer részeként 2003 februárja óta működő EUvonal uniós tájékoztató szolgálat biztosítja majd. Az EUvonal ingyen, a 06/80-38- 2004-es zöld számon hívható, és az elektronikus válaszadás valamennyi formájában segíti az állampolgárok tájékoztatását.

A t-zones EU tájékoztató összeállítása az üzleti élet szereplői, a kis-, közép- és nagyvállalatok számára gazdasági előnyöket is jelentő információkat jól kezelhető és gyorsan elérhető formában teszi közzé. Az egyre nagyobb jelentőséggel bíró, elnyerhető uniós források pályázatai mellett a t-zones ezentúl a napi üzletkötéshez, az Európai Unió vállalataival és gazdálkodó szervezeteivel kialakított kapcsolatokhoz hasznos ismeretekkel szolgál. A T-Mobile WAP-portálon az általános bemutatáson túl az EU-val kapcsolatos tudnivalók mellett a tagországokra vonatkozó legfontosabb információk is elérhetők. Az EU legfontosabb intézményeiről, ezek tevékenységéről és elnökségeiről csakúgy megtalálhatók a tájékoztatók, mint a munkavállalással, tanulási lehetőségekkel, egészségügyi ellátással, idegenforgalommal kapcsolatban. A 25 tagország népességére, államformájára, politikai berendezkedésére, gazdaságára vonatkozó tényadatokon túl többek között olyan érdekességek is fellelhetők, mint az egyes országokban érvényes levelezési vagy öltözködési szokások. További kérdések esetén a t-zoneson megtalálható belföldi információs telefonszámokon és postai címeken kérhető segítség. Szintén jó szolgálatot tehet az összes Magyarországon megtalálható külföldi, illetve az összes külföldi magyar külképviselet elérhetőségének mobiltelefonos adatbázisa is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom