Connect with us

technokrata

Voq: újabb Windows-os okostelefon jelent meg a piacon

Kütyük

Voq: újabb Windows-os okostelefon jelent meg a piacon

A napokban egy újabb Windows operációs rendszerű okostelefon jelent meg a kereskedelmi forgalomban, az egyszerűen csak Voq-nak nevezett készülék.


A Sierra Wireless által forgalmazott újdonság lelke nem más, mint egy 200 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel XScale PXA262-es mikroprocesszor, 32 MB RAM, valamint 48 MB Flash ROM memória.

A 133 milliméter hosszú, 53 milliméter széles és 23 milliméter vastag Voq nem éppen pehelysúlyú, tömege ugyanis eléri a 145 grammot, persze ehhez hozzátartozik, hogy a készülék részét képezi többek közt egy kihajtható teljes QWERTY billentyűzet. A háromsávos (GSM 900/1800/1900) működésre képes okostelefon természetesen GPRS kompatibilis, viszont az EDGE technológiát sajnos még nem támogatja. A 176×220 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelző 16 bites színmélységű, vagyis egész pontosan 65.536 színárnyalatot képes megjeleníteni.

A Microsoft-féle Windows Mobile Smartphone 2003 operációs rendszer köré épülő Voq fontosabb specifikációi közé tartozik a polifonikus hangzás, az infravörös port, valamint az SDIO kompatibilis bővítőhely. A telefon ára 649 euró.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle