Connect with us

technokrata

(Magyar) szennyezőanyagok a levegőben – és az Interneten

Kütyük

(Magyar) szennyezőanyagok a levegőben – és az Interneten

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium elkészítette a magyarországi szennyezőanyag-kibocsátásait tartalmazó honlapot – az adatbázisban jelenleg 86 üzem fontosabb mutatóit találhatók meg.

Az Európai Bizottság a tagországok által szolgáltatott adatokból létrehozott Európai Szennyezőanyag Kibocsátási Regiszterének (European Pollutant Emission Register – EPER) és az Aarhusi Konvenció szerint létrehozandó Szennyezés Kibocsátási és Transzfer Regiszterének (Pollutant Release and Transfer Register – PRTR) közös célja egy Interneten is elérhető környezeti, főként szennyezőanyag-kibocsátási adatokat tartalmazó adatbázis létrehozása.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a két kötelezettség teljesítése érdekében indította el júliustól az EPER-PRTR honlapot, amely a környezetre jelentős hatást gyakorló ipari és mezőgazdasági cégek levegőbe és vízbe kerülő, küszöbérték feletti kibocsátásait tartalmazza éves összesítésben létesítményenként, valamint szennyezőanyagonként.

A tárca a folyamatosan bővülő tartalmú honlapon található adatok nagy részét az Európai Szennyezőanyag Kibocsátási Regiszter létrehozásával kapcsolatos munka során gyűjtötte össze, és egyetlenként a csatlakozó országok közül 2004. januárjában önkéntesen benyújtotta az első EPER jelentést az Európai Bizottságnak. A 86 üzemről átadott magyarországi adatbázis ennek megfelelően megtalálható az EU EPER honlapján is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák