Connect with us

technokrata

Internet-szigor az USA-ban is

Kütyük

Internet-szigor az USA-ban is

Los Angeles vezetése a drasztikus kínai példához hasonlóan kívánja korlátozni az internetes kávézók működését.

Az egyik legnagyobb észak-amerikai város vezetése azt fontolgatja, hogy szigorúan megregulázza a nyilvános Internet-kávézókat. A kínai lépésekhez hasonló folyamat beindítására azért tűnik késznek a kormányzat, mert a helyi kiskorúak körében gyorsan terjedő erőszak szerintük ezekkel a szórakozóhelyekkel, illetve a kötetlen látogatásukkal van kapcsolatban.

A tervek szerint minden olyan cybercafének, amely több mint öt PC-vel rendelkezik, be kell szereznie egy rendőrségi engedélyt, illetve videokamerás megfigyelőrendszert kell telepítenie majd. A 18 év alatti gyerekek a tanítási napokon reggel 8:30 és délután 13:30 között ki lesznek tiltva az intézményekből, illetve este tíz után sem látogathatják az internetes kávézókat. A los angeles-i vezetés 11-0 arányban fogadta el a tervezett szigorítást, ami egyelőre még nem teszi lehetővé a rendeletek törvényerőre emelkedését, de ezek bevezetése már csak idő kérdése, vélekednek a helyiek.

Előre a kínai úton

Kína még májusban jelentette be, hogy a 18 éves életkor alatti lakosokat kitiltja a nyilvános Internet-kávézókból. Az intézkedés nagy felháborodást váltott ki az Internetet egyre jobban megkedvelő fiatalság körében: külföldi értesülések szerint az egyik Internet-kávézóban a döntés miatt feldühödött fiatalok azzal fenyegettek meg mindenkit, hogy megverik azt, aki el meri kérni tőlük a személyi igazolványukat vagy meg meri akadályozni az egységbe való bejutásukat. Állítólag már többször tettlegességig fajultak a dolgok, s ebből inkább az adott kávézó alkalmazottai húzták a rövidebbet: az is előfordult, hogy a frusztrált tinédzserek széthasogatták a személyzet biciklijeinek kerekeit.

Részben hasonló okok miatt terveznek ˝kommunista szigort˝ az amerikai szórakozóhelyeken is: los angeles-i jelentések szerint a tinédzserek tanulmányi átlaga érezhetően romlott, illetve egyre több a fiatalkorúak által elkövetett erőszakos bűncselekmény ott, ahol korlátok nélkül tudnak internetezni – főképp, ha egymással (vagy egymás ellen) hálózatban játszanak. Greig Smith, a helyi vezetők egyike elmondta, hogy a város ezek ellenére egyáltalán nem akarja megfosztani az embereket (és a gyerekeket) a nyilvános internetezéstől, pusztán biztonságosabb Internet-kávézókat akarnak látni Los Angeles-ben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle