Connect with us

technokrata

A Nokia 610 autótelefon formatervezési díjat nyert

Kütyük

A Nokia 610 autótelefon formatervezési díjat nyert

Az esseni Aalto színházban megrendezett díjátadó ünnepségen a termékek formatervezését elismerő 2004-es red dot (piros pont) díjat a Nokia 610 autótelefon vihette haza a ˝magas színvonalú formatervezés/kommunikáció˝ kategóriában.

A rekordnak számító, összesen 32 országból érkezett 1673 pályázó közül kiválasztott nyertes red dot díja Németország legrangosabb formatervezési elismerése.


˝A Nokia 610 autótelefonnal megtaláltuk azt a felhasználói felületet, amellyel a kommunikációs készülék ideálisan használható az autós környezetben. A készülék nem csupán kényelmesebbé teszi menet közben a telefonálást és az üzenetváltást, hanem egyben a vonzó formatervezésnek is jó példája˝ – mondta Waldemar Sakalus, a Nokia igazgatója. ˝A red dot formatervezési díj igazolja, hogy az általunk tervezett autós készülékek továbbra is a vezeték nélküli formatervezés csúcsát jelentik˝.

A Nokia 610 autótelefon támogatja az új Bluetooth SIM hozzáférési profilt, amely vezeték nélküli hozzáférést tesz lehetővé a kompatibilis mobiltelefon SIM-kártyájához. A felhasználó az autótelefon teljes kényelmét élvezheti. A szolgáltatások között szerepel a külső GSM antenna, a kihangosító üzemmódban is kiváló hangminőség, a vezető igényeihez igazított, kényelmes működtetés, ideértve a Navi gomb használatát, valamint az autós környezetre optimalizált, különálló kijelző. A Bluetooth vezeték nélküli technológiával a felhasználó kompatibilis mobiltelefonján tárolt telefonszámok is elérhetőek, amelyek hangfelismeréses tárcsázással is használhatók.

A nyolc országot képviselő 24 zsűritag az idén tizenegy kategóriában osztotta ki a red dot díjat. Az értékelés kritériumai között a termékek innovatív jellege, funkcionalitása, és a formája szerepelt. A világ számos neves vállalkozójának és formatervezőjének részvételével az Aalto színházban lezajlott ünnepélyes díjkiosztó mellett a díjnyertes termékeket 2004. július 6-tól augusztus 8-ig az esseni red dot múzeumban külön kiállításon tekinthetjük meg. A múzeum kortárs formatervezési állandó kiállítása a világ legnagyobb ilyen jellegű tárlata.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle