Connect with us

technokrata

Szabványosítás előtt a vezeték nélküli eszközök repülőgépes üzemmódja

Kütyük

Szabványosítás előtt a vezeték nélküli eszközök repülőgépes üzemmódja

Manapság egyre több olyan okostelefon és kommunikátor kapható a piacon, mely rendelkezik úgynevezett repülőgépes üzemmóddal, azonban mind a mai napig komoly gondot jelent, hogy ezen készülékekről nem lehet egyértelműen tudni, hogy éppen milyen módban üzemelnek.

A CEA (Consumer Electronics Association) bejelentette, hogy egy olyan új szabványtervezet kidolgozásán fáradozik, melynek segítségével a vezeték nélküli eszközök gyártásával foglalkozó cégek egyértelmű jelzési rendszert használhatnak majd a repülős üzemmód kapcsán.

Repülőgépeken és egészségügyi intézményekben alapvető elvárás, hogy az utasok, illetve a páciensek kapcsolják ki a magukból rádiófrekvenciás jeleket kibocsátó eszközöket (mobiltelefonok, Wi-Fi eszközök, Bluetooth készülékek), azok ugyanis nem kívánt interferenciát okozhatnak az ilyen helyeken használt érzékeny berendezésekkel.

Léteznek azonban olyan eszközök is, melyek számos olyan funkcióval rendelkeznek, melyekhez nem szükséges rádiófrekvenciás jel kibocsátása, így például egy Sony Ericsson P900-as okostelefonon kikapcsolt GSM modul mellett is minden további nélkül lehet jegyzeteket készíteni, vagy éppen játszani – ez a repülőgépes üzemmód lényege. Egyelőre kérdéses, hogy a harmincöt tagú CEA milyen szabványt talál majd ki az említett üzemmód jelzésére, így például elképzelhetőek kijelzőn megjelenő, LED-es, illetve hallható jelzések is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle