Connect with us

technokrata

Borsod az Interneten

Kütyük

Borsod az Interneten

Borsodi Info Plaza – a megye összes adata egy helyen; nagyszabású tervek másfél év alatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés elnöke bejelentette, hogy hamarosan egy olyan webportált fognak beindítani, melynek segítségével minden fontos információt egy helyről lehet elérni. Borsod-Abaúj-Zemplénnek az idegenforgalom nyújthat kitörési lehetőséget, hiszen a Világörökség részeként nyilvántartott magyarországi helyszínek közül kettő is – az aggteleki karszt és a Tokaj-Hegyaljai borvidék – itt található, ezenfelül a térségnek ˝kínálnia kell magát, mind a belföldi, mind a külföldi befektetőknek.˝ – mondta Gyárfás Ildikó.

Gyárfás szerint az idegenforgalomra az elmúlt másfél-két évben nagy figyelmet összpontosított a megye, ennek köszönhetően a Balaton mögött a második leglátogatottabb magyarországi régió lett a térség. Mindez azonban nem elég a boldoguláshoz: ahhoz, hogy a befektetők minél nagyobb számban megjelenjenek itt, az Interneten kell ajánlania magát a megyének, vélekedett az elnök. Itt jön képe a Borsodi Info Plaza, melynek kialakítási költségeit az informatikai tárca eTartalom pályázatán elnyert 20 millió forint fedezi.

A pénzből térinformatikai alapon működő információs portált hoznak létre, emellett pedig pályáznak az Európai Unió e-Content tenderére. Ha ez utóbbit is sikerül elnyerni, akkor 30-50 millió forintból olyan rendszert kívánnak kiépíteni, amely befektetés-ösztönző, idegenforgalmi, kulturális adatokkal szolgál mindazoknak, akik a megye iránt érdeklődnek, határon belül és határon túl is – mondta Gyárfás Ildikó. Borsod Internet-ellátottság szempontjából is elég kedvezőtlen helyzetben van, ennek jelentős részben sajátos földrajzi okai vannak. A penetráció mértékén is változatni kívánnak, ezért úgy tervezik, hogy 2005. végére valamennyi borsodi település elérhető lesz a Világhálón.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle