Connect with us

technokrata

Adatátviteli sebességi világrekord a T-Mobile Ericsson GSM EDGE rendszerén

Kütyük

Adatátviteli sebességi világrekord a T-Mobile Ericsson GSM EDGE rendszerén

Az Ericsson világrekordnak számító maximális adatsebességet – rádióinterfészen 235,6 Kbit/s-ot – ért el a T-Mobile Magyarország Rt. EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution, a globális fejlődés érdekében megnövelt adatátviteli sebességek) hálózatán.

A hálózat teljesítményét, működését és letöltési kapacitását két héten keresztül mérték Budapesten.

A T-Mobile Magyarország Rt. és az Ericsson sikeresen mutatta be az EDGE technológiában rejlő nagy sebességű mobil adatátviteli lehetőségeket. Az alkalmazási szintű mérések célja az Ericsson által szállított EDGE hálózat megbízhatóságának és kiemelkedő teljesítményének felmérése volt élő rádiókörnyezetben. A mérésekre az Ericssonnak az előre kiválasztott mérési helyszíneken végrehajtott, aktív GPRS/EDGE végponttól-végpontig terjedő performancia vizsgálatára vonatkozó tesztleírása alapján került sor.

A T-Mobile Magyarország Rt. 2003 november óta nyújt kereskedelmi szolgáltatást hálózatán. A világrekordnak számító 235,6 Kbit/s letöltési sebesség elérésén kívül a teszt azt is bizonyította, hogy az EDGE technológia működése szempontjából igen kedvező feltételeket biztosít a T-Mobile jól megtervezett és optimalizált rádióhálózata. A T-Mobile Magyarország Rt. által az előfizetőknek jelenleg kínált hálózati konfiguráció a 100 Kbit/s maximális adatátviteli sebességet támogatja.

Az EDGE természetes kiegészítője a harmadik generációs WCDMA technológiának, amely nagy sebességű mobil adatátviteli sebességet biztosít vidéki területeken és városi környezetben is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle