Connect with us

technokrata

A megapixeles kamerák megjelenése nem kedvez az MMS szolgáltatásoknak

Kütyük

A megapixeles kamerák megjelenése nem kedvez az MMS szolgáltatásoknak

Az MMS (Multimedia Messaging Service) kapcsán a mobiltelefonos operátorok jelentős extra bevételekre számítottak, azonban most már tudni lehet, hogy a multimédiás üzenetküldési szolgáltatások nem igazán tudták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Szakértők szerint ez ügyben a helyzet a megapixeles felbontású kamerák elterjedését követően tovább fog romlani, ugyanis az ezen készülékek segítségével készített egyre jobb minőségű és felbontású fotókat nagyon le kell butítani az MMS-ben történő továbbküldéshez, így pedig a dolog értelmét veszti.

Egy bizonyos Cognima nevezetű cég nemrégiben beindította legújabb szolgálatását, az MMS-nek vélhetően komoly konkurenciát állító Cognima Snapet, melynek segítségével nem MMS-ben, hanem hagyományos GPRS kapcsolaton keresztül, a lehető legjobb minőségben továbbíthatóak a kamerás mobilokkal készített felvételek. Ezek a fotók a későbbiekben természetesen akár ki is nyomtathatók, hiszen felbontásuk az MMS-sel ellentétben nem csökken.

Mike Grenville szerint a mobilosok jelenleg csak mint hordozható fotóalbumokat használják a kamerás mobiltelefonokat és csak a legritkább esetben küldenek segítségükkel képeket, a Cognima Snap szolgáltatás révén viszont végre fellendülhet a mobil fotóküldési piac. Grenville elmondta, hogy a Cognima Snap rövid időn belül várhatóan sokkal népszerűbb lesz, mint az MMS, mely egyébként sohasem lesz képes a hagyományos SMS felváltására.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle