Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújulóban Magyarország elektronikus oktatási portálja

Kütyük

Megújulóban Magyarország elektronikus oktatási portálja

Új külsővel és kibővült tartalommal várja júliustól az e-learning iránt érdeklődőket az oktopusz.hu, Magyarország első és egyetlen elektronikus oktatásnak szentelt internetes portálja. Az Interneten tanulni vágyóknak a honlap egybegyűjti a hozzáférhető hazai online képzéseket.

Az Oktopusz portál, mint kifejezetten az e-learning szakterületnek szentelt független kiadvány egyedülálló a hazai internetes tartalompiacon. A portál célja a döntéshozók tájékoztatása, a szakma kommunikációjának katalizálása, valamint az e-learning iránt érdeklődők ismereteinek megalapozása és folyamatos bővítése az ezen a területen fellelhető összes információ és adat egy helyre koncentrálásával. A laikusok számára kiindulópont az e-learning elméleti és gyakorlati megismeréséhez, információs bázis és aktív kapcsolattartásra illetve véleménycserére alkalmas platform az e-learningben érintett szakmai közönség számára, továbbá tájékozódási pont a tudásukat, képességeiket az Interneten keresztül gyarapítani vágyók számára. A portált, amelynek elődje 2002. áprilisa óta működik, 2003. novemberétől az Oktopusz Alapítvány működteti. Archívumában már most több mint 1000 cikk kereshető vissza.

Július 1-től a portál átveszi az alapítvány arculatát, valamint új rovatokkal és szolgáltatásokkal áll olvasói rendelkezésére. Legfontosabb szolgáltatásként egy helyen mutatja be az aktuális hazai online tanulási lehetőségeket, folyamatosan frissített eligazodási pontot kínálva azoknak, akik az Internet közvetítésével szeretnék ismereteiket bővíteni.

A honlap az e-learning vonatkozású hírek, témák, események naprakész tálalása mellett összegyűjti és teszteli a hozzáférhető legújabb technológiai megoldásokat. Külön szekcióban ad első kézből tájékoztatást az EU oktatási pályázatairól és programjairól, a terület legújabb kutatási eredményeiről. Ugyancsak külön szekció tartalmazza az elektronikus oktatás elméleti forrásait és szakirodalmát, a módszertani útmutatókat, az ehhez kapcsolódó fogalomtárat, tanulmányokat és dokumentumokat. Kiemelten hasznos az első teljes körű adatbank, amely tartalmazza a hazai elektronikus oktatási szakma és piac szereplőiről elérhető összes információt.

A portál ingyenes regisztrációval igénybe vehető szolgáltatásai közé tartozik a fórum, a levelezőlista, az állásbörze illetve a szakértő válaszol rovat, ahol minden hónapban egy-egy elismert hazai e-learning szaktekintély fogadja a beérkező kérdéseket, véleményeket egy adott témában. Ugyancsak regisztrált felhasználók számára érhetők el a hazai piacon fellelhető e-learning tananyagokat és képzéseket valamint termékeket naprakészen egybegyűjtő katalógusok.

Az Oktopusz Alapítvány nemzetközi partnerein keresztül (EFVET, ElearnExpo, ICWE GmbH – OnlineEduca) állandó hírforrása a nemzetközi elektronikus távoktatással foglalkozó konferenciáknak, valamint küldetésének tekinti, hogy kapcsolatain keresztül segítse a hazai szakemberek megjelenését, bemutatkozását ezeken az eseményeken.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés