Connect with us

technokrata

Wi-Fi kompatibilis mobiltelefon újdonság

Kütyük

Wi-Fi kompatibilis mobiltelefon újdonság

A Net-2Com és a Fujitsu Laboratories újabb példát hoz a mobiltelefonos és a WLAN hálózatok konvergenciájára: a két cég egy olyan újgenerációs mobiltelefon prototípust fejlesztett ki, mely a jelminőség függvényében teljesen automatikusan képes váltani a mobil és Wi-Fi hálózatok között.


Az újdonság lelke nem más, mint egy IEEE802.11b támogatású integrált WLAN vezeték nélküli modul, valamint egy a különböző kommunikációs kártyák fogadására alkalmas CF bővítőhely. A mobil és WLAN hálózatok közötti automatikus és teljesen zökkenőmentes váltásért egy bizonyos ˝Seamlesslink˝ szoftver felelős, melyet a Fujitsu Laboratories munkatársai fejlesztettek ki.

A prototípusban egy Intel PXA 273 típusjelzésű mikroprocesszor teljesít szolgálatot, a készülék 2,2 colos képátlóval rendelkező színes kijelzője pedig QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontással rendelkezik. Az első készülékeken Microsoft-féle Windows CE.NET 4.2 operációs rendszer teljesít szolgálatot, a későbbiekben azonban egy Linuxos verzió is napvilágot fog látni.

Amennyiben minden jól megy, akkor a 134,2 milliméter hosszú, 48,3 milliméter széles és 17,1 milliméter vastag telefon már az idén ősszel világszerte kapható lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle