Connect with us

technokrata

SMS hírek a Szigetről a Pannon GSM segítségével

Kütyük

SMS hírek a Szigetről a Pannon GSM segítségével

A Sziget Szervezőiroda PR kommunikációs osztálya, a Pannon GSM segítségével, ismét elindítja a hazai fesztivál-kommunikációban egyedülálló SMS hírszolgálatát.

Eszerint a szolgáltatásra feliratkozó, Sziget Fesztivállal foglalkozó újságírók 160 karakteres változatban is értesülhetnek a rendezvénnyel kapcsolatos hírekről, információkról.

Három éve, az újságírók minél gyorsabb informálása céljából vezette be SMS hírszolgálatát a Sziget Fesztivál kommunikációs osztálya. Az akkor fő támogatóvá lépett Pannon GSM partnerként társult az ötlethez és technikai hátteret biztosított a kezdeményezéshez. Azóta a sikeres szolgáltatás évente 100-150 újságírót lát el friss információval a rendezvény ideje előtt és alatt.

Az ezredfordulótól datálhatóan sokat változott a Sziget Fesztivál kapcsán a PR tevékenység s a kommunikációs csatornák kialakításában is változást hozott az elmúlt pár év. A korábbinál lényegesen növekedett az írásos anyagok aránya. Egy-egy sajtóeseményen a témát felölelő részletes sajtóanyagot, s a kommunikációs időszak alatt folyamatosan frissülő információkat kapnak az újságírók. A rendezvény ideje alatt naponta több sajtóinformációs anyag is születik, amik egyrészt helyben kinyomtatva, másrészt a már bejáratott csatornákon (fax, e-mail) és a Fesztivál website-ról /sziget.hu/ letöltve jutnak el az érintettekhez.

A Sziget Szervezőiroda PR-, sajtóközpontjának újítása az ún. SMS Hírszolgálat. Ennek ötletét a Sziget Fesztivál adta körülmény hozta, mely szerint a Fesztiválon kintlévő újságírók, a friss információk megszületésekor nincsenek fax, vagy számítógép közelben, azonban adódnak olyan hírek, amik ismerete feltétlenül szükséges munkájukhoz. Az SMS Hírszolgálat – az erre a szolgáltatásra feliratkozottaknak – ˝zsebbe viszi˝ a hírek 160 karakteres változatát. Ez alapján tudják meg a legfrissebb sajtóesemény helyszínét, idejét, vagy vesznek tudomást egy újabb hír születéséről, melynek bővebb változatához vagy a sajtóközpontban vagy a Fesztivál weboldalán juthatnak hozzá.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle