Connect with us

technokrata

Kéziszámítógép vakoknak és gyengénlátóknak

Kütyük

Kéziszámítógép vakoknak és gyengénlátóknak

A Hewlett-Packard és a VisuAide bejelentette az első olyan speciális eszközt, melynek segítségével immár a vakok és gyengénlátók is minden további nélkül használhatnak kéziszámítógépeket.


A VisuAide Maestro nevezetű újdonságot fel kell pattintani a Hewlett-Packard iPAQ h4150-es PDA érintőkijelzőjére, mely ily módon számos új gombbal gazdagodik, ezenkívül pedig a megoldás szerves részét képezi egy úgynevezett TTS (Text To Speech) technológia, mely képes különböző szövegrészeket szóban felolvasni. A hagyományos, illetve Braille rendszerű külső billentyűzetekkel egyaránt használható VisuAide Maestro számos alkalmazással kompatibilis.

A Hewlett-Packard iPAQ h4150 lelke nem más, mint egy 400 MHz-es frekvencián üzemelő Intel processzor, valamint 55 MB memória, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a készüléken a Microsoft-féle Windows Mobile 2003 operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A hivatalos bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy a VisuAide Maestro kereskedelmi forgalmazása várhatóan valamikor idén szeptemberben fog megkezdődni, az árral kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek konkrét információink.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák