Connect with us

technokrata

Megújul a StatSector

Kütyük

Megújul a StatSector

A 2001 óta működő statisztikai portál, a StatSector 2004. július 1. után fizetős szolgáltatásként ajánlja ügyfeleinek új, kibővült szolgáltatásait.

A webstatisztikai rendszer kimutatásokat készít, méri, hogy mennyi egyedi látogatója (két látogatás között eltelt legalább fél óra), oldalletöltése van az oldalnak. Ezenkívűl statisztikát készít a látogatókról, böngésző, operációs rendszer, felbontás, színmélység, ország szerint. A StatSector képes aloldalakat mérni, így egy weboldal aloldalainak látogatottsága külön is mérhető. A kersőmotorok, keresőszavak mérése jelenleg fejlesztés alatt van, a fejlesztések megvalósítását 2004. év végére ígérték. A statisztika napi, heti, havi, éves lebontásban is megtekinthető. Ez a szolgáltatás nagy segítséget nyújt azoknak az oldalaknak, portáloknak, amelyek megfelelő statisztikai kimutatások alapján ügyfeleiknek a legnézettebb oldalak reklámfelületeit tudják ajánlani. Különböző eladással foglalkozó portálok megtudhatják, melyik oldalukon található a legkeresettebb áru.

A StatSector csapata szeretné, ha ügyfelei megelégedéssel fogadnák a megújult szolgáltatást és igérik, hogy a ügyfelek visszajelzései alapján továbbfejlesztik a szolgáltatást. Emlékezetes, hogy tavaly novemberben a StatSector – akkor is még ingyenes – szolgáltatás minden felhasználói statisztikai adata elveszett, és természetesen a szolgáltatást használó website-ok oldalain megjelenő látogatásszámlálók is nulláról kezdtek ˝továbbszámolni˝, ami komoly ˝meglepetést˝ okozott azok látogatóinak és rendszergazdáinak, de még inkább üzemeltetőinek. A veszteség akár több mint másfél évnyi látogatottsági statisztika is lehetett. Arról nincsenek információk, hogy a ˝hoppon˝ maradt felhasználók közül hányan pártoltak át a konkurenciához. Ugyanakkor múlt év október közepén pedig a StatCenter nevű, hasonló szolgáltatásnál történt végzetes adatvesztés, ám ez utóbbi újraindítását 2004-re még mindig csak ígérik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle