Connect with us

technokrata

Bejelentették a világ legkisebb mobiltelefonját, a preminit

Kütyük

Bejelentették a világ legkisebb mobiltelefonját, a preminit

Japán legnagyobb mobil szolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette a világ jelenlegi legkisebb mobiltelefonját, a miniatűr akkumulátorral felvértezett, mindössze 69 gramm tömegű preminit.


Az i-mode kompatibilis újdonság 90 milliméter hoszú, 40 milliméter széles és 19,8 milliméter vastag, vagyis még a legkisebb zsebekben is könnyen elfér. A fejlesztés során kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy a telefon a rendkívül kis méretek ellenére is viszonylag könnyen kezelhető legyen, ebben többek közt a lekerekített gombok is fontos szerepet játszanak.

A premini 1,3 colos képátlóval rendelkező, TFT (Thin Film Transistor) technológiájú kijelzője 160×128 pixeles felbontású és több mint 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. A készülék szoftvere négy különböző karakterkészletet támogat, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő, könnyen olvasható betűket.

Habár a premini akkumulátora rendkívül kicsi, kapacitásával mégsincs gond, hiszen a készülék a gyári specifikációk szerint 110 perces beszélgetési időt, illetve 310 órás készenléti időt biztosít használója számára. A miniatűr mobiltelefon kereskedelmi forgalmazása holnap, azaz július 1-én kezdődik meg a szigetországban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák